verkar inte bli nå bra...

Nu är jag i Uppsala. sov i Alunda första natten och igår var jag hos lina. Alla är sjuka- inge bra. men vi ska ha fest!!!!
Lina är verkligen jätte förkyld och ringde precis dennis och han verkar också dålig med förkylning och feber! NEJ! men förhoppningsvis mår alla bra imorgon! det är då det gäller.

idag blir en lugn dag.

imorgon gäller det!!!

Ska till graven imorgon också, min fina vän! han saknas här.

here I come

Kolla att  jag packat allt jag ska ha med mig. sedan åker jag till Uppsala...
Jätte trött, sovit 5 timmar, vi satt på tomteland till halv 4 :S dumt men så blev det.
Känner mig bakis, TOPPEN! (inte alls)

capish

Middagen igår var jätte trevlig, ca 10 pers och några kom och några gick, runt halv 2 kände jag att det var dax att åka hemöver. Är fortfarande trött så snart ska jag lägga mig i en halvtimme...
men vi pratade, skattade massor och åt god mat. Linus och Ullis kan det där mer god mat :) renovering började de med och fick ett jobb erbjudande i sommar som kanske kan vara lite intressant, ska fundera lite.

Om några timmar är det dax för årets sista midvinterblot - alltså jobb hela kvällen och natten för den delen. Efter jobbet är det meningen att vi ska supa till vi som jobbat men inte jag för imorgon vid 12 snåret bär det av till Uppsala. Får sällskap i bilen ner den här gången, det är alltid bra! :) Oscar, syster och en tjej till.
Längtar ner nu och nyårsfesten.

Jag börjar bli nervös för norge praktiken

jag saknar dig jag saknar dig jag saknar dig


top notch

Juldagen blev skit bra verkligen. Kvällen var toppen, massa bra människor, träffa massa vänner som jag inte sätt på länge och mina grabbar var där. Verkligen skönt att de hade 23års gräns - säger hon som bara är 22 år men iaf.
Snart ska jag ut i vinterlandskapet på en lång promenad, sedan fixa till mig, färga håret och dona för ikväll är det middag! ska bli trevligt... sedan var vi in till stan alla syskonen och shoppade lite - Ops again! men nu är det klart med alla kläder för nyår och så. behöver inte inhandla något mera. Känns skit bra.
Någon som märker att min pms är bort och jag är på väldigt bra humör??? :)

Äntligen är all julmat borta igen! blä och fy tur att det bara är en gång om året. haha.

Trevlig helg. shit blev en lång helg det här :)

och den himmel jag trodde fanns ska jag hitta där någonstans

Sådär, det gick bra med farfar... allt uträtt och alla glada (hoppas jag)
Trevlig fika stund hemma hos hans flickvän ingrid och systrarna var med också... blev bra. Så nu känns det verkligen skönt.
Snart eller ikväll är det jobb som väntar. Mora Parken och Juldagen men all fylleslag som vanligt!
Imorgon blir det lite shopping, och sedan middagen hemma hos vännerna i noret.
Nu ska jag ta det lugnt nere i soffa med alla som ligger där utslagna.

hoppas alla haft en bra jul.


uppdatering. kvällen går segt, alla letar efter svarta byxor till ikväll... jag vet var mina serveringsbyxor ligger så jag bara väntar ut tiden känns det som. Vi ska åka vid halv 9 snåret. kanske lite tidigare.
Jag vill till Uppsala!!

God Jul till er alla

Ätit tomtegröten och gått morgon promenaden. :)
snart ska jag duscha och sedan åker jag och syrrorna in till Mora för att hälsa på kusinerna och farmor. Och handla det som vi har missat.
Sedan ska jag bara ta det lugnt hela dagen.

Hoppas alla får en skön, lugn jul! :)

when you don't expect it

just nu är jag så jävla besviken och ledsen, vet inte alls. jag vet att min pappa och farfar inte alls är vänner, utan rent ut sagt inte pratar med varandra alls... men jag vill ändå träffa min farfar på julafton, han är liksom alltid varit där och farmor och jag var så himla tajta hela mitt liv. det är bara något jag måste göra på jul, titta till farmors grav och hälsa på min farfar. pga bråket mellan farfar och pappa så avslutade jag precis ett telefonsamtal med farfar som bara får mig att må piss och gråter .... farfar vill inte träffa oss imorgon - det passar sig inte säger han. det gör mig så himla ledsen. visst om han inte vill komma hit men jag tänkte att jag och systrarna kunde kika in när vi ändå är till kusinerna och sedan graven, men inte ens det kan han göra för sina barnbarn på julafton, det gör mig så himla ledsen att han gör såhär

nu ska jag ut och gå med hunden. fy fan jag orkar inte med allt bråk hela tiden... snälla ta mig härifrån. Andreas vart är du när man behöver prata med dig?! usch tung dag. det här hade jag inte räknat med alls.


Jag vid farmors grav förra året. God Jul Farmor.

we all went throw it to be here today

känns ganska omotiverat att skriva blogg idag, men vi gör ett försök - kommer säkert bli för långt iaf.
Ledig idag med, men mina lediga dagar brukar sluta med de mest stressiga, även fast jag har väldigt trevligt!
Idag blev det en sen morgon, vilket är som det är just nu, jag är som en björn som ligger i ide, får verkligen tvinga migsjälv upp= ingen morgonträning den senaste månaden. Iaf, upp vid halv 10 snåret och stack iväg till hotellet och tränade en timme på plattan. Sedan hem, kasta in mina skidor i bilen och drog upp till erik på gesundaberget för att kolla om de kanske behöver slipas eller vallas om, jag kan inget men han sa iaf att de såg väldigt bra ut så jag behöver inte göra något åt dem än iaf. Så fick jag för mig att jag behöver nya pjäxor - tog fram ett par super åt mig så imon ska jag upp och göra avtramp och värma dem så de passar mina fötter perfekt! Jippi. Jag bjuder på en bild på mina nya fina pjäxor!
Sedan åkte jag in till Fredrik som har väldigt mycket fritid, vi var på stan, tog en fika, var och shoppade lite! trevligt som vanligt, mycket skratt :) Sedan handla med mor som försöker få ihop en bra middag till jul... hem och jag lagade en alldeles för sen middag, men gott blev det!! Tog en promenad med elin och pratade av oss... nice, gillar våra promenader som blir av några gånger om året :) Nu måste jag ha te. Sedan ska jag sova.
Visst var det hemskt intressant?
Just de, problematik på hemmaplan, familjekris kanske man ska kalla det. Är hemskt trött på alla problem. usch och suck. Sedan är det inte helt 100 klart ändå med praktikplatsen i Sälen på Sats, de ska tydligen byta chef, men det kommer bli klart om en vecka i vilket fall så då har jag tid att komma på något annat ifall det skiter sig.

Adde, haft lite behov att prata om dig idag, ha med dig i alla sammanhang om så bara på ett litet hörn, känns så konstigt att du inte är med oss på nyår, dennis ville tydligen vara med oss "oldies" och det är mycket trevligt tycker jag men jag hade velat ha dig där, saknar allt, saknar ... saknar dig så min vän - och det är så jobbigt att inte veta någonting

Det finns en låt som är med i showen som ibland blir lite jobbig, det tar och jag blir varje gång gråtfärdig fast jag vet att den kommer, Gabriellas sång, här med Helen Sjöholm


white day

alla tabbar vi oss hela tiden... synd att vissa aldrig lär sig. faller tillbaka och det är så tråkigt att stå där och se det hända. Inget mer att säga, inga namn - det är tyvärr som det är.....

Idag har jag varit ute och gått, ska snart ut på en vända till... promenadoholic - nytt syndrom som jag kommit på!
Annars har jag umgåtts med grabbarna idag, Fredrik, Niklas, Anders och Jimmy... mest hela dagen faktiskt. vi lagade mat, flygande jacob och fixade med lite dipp och shit till 2 filmer som vi såg, de var ganska sönder festade och slitna efter helgen. Tur att jagsjälv inte var speciellt pigg heller. Nej ut i snön en timme och sedan lite julskinkmacka och te framför tvn sedan vill jag sova... sova massor.

Mysig dag, bra att umgås själv med grabbarna, ingen konkurans, jag får alla kramar jag vill ha Hela tiden! Toppen!
Snart är det julafton och sedan jobbar juldagen och 27e. sedan är det Uppsala igen över Nyår! längtar.

i don't know how you did it, but you got me

precis hemkommen från jobbet där av tiden på dygnet...
Men jag har glömt skriva att det är Moas 2års dag idag... eller igår.. 19 december!
GRATTIS!!!!!!!

sedan har det varit en dag på jobbet - massa massa fylla men vi klarade upp allt tillslut, men jag var ganska arg där ett tag :) avslutade kvällen i gapskratt och jag kunde naturligtvis inte sluta. Jätte jätte trött... nu ska jag sova.

there is always another way

Är i stort behov av en massage! nu snäll nu... vet inte vem man ska gå till här hemma i Mora.
Shit vad med jobb, men glad man blir när lönen kommer. Och vi har faktiskt väldigt roligt på jobbet, tomteland är nog faktiskt ett av de mest udda jobben som finns, stressigt men Gud så kul vi har!
Just nu är jag äckligt pank... sorligt med en 22åring som bor hemma hos mamma och pappa fortfarande - och alltid ett ställe till sedan jag var 16 år gammal. Hopplös och söker mig omkring hela tiden. Jobbar ihop pengar och spenderar dem någonstans och sedan hem och jobbar ihop slantarna igen!

Helgen består av jobb.... tänkte jag skulle hinna tvätta kläderna från praktiken som fortfarande inte har kommit till botten med ännu... och träna, vore trevligt om jag kunde få in mina skidor också så de är klara för veckorna i Norge. Några vänner skulle jag ha varit och hälsat på idag också... men allt sket sig. Tar det en annan dag.

Gud vad jag blir knäpp på tröga människor... fråga min mamma jag blir tokig när hon inte fattar och inte kommer ihåg ett skit av vad man säger. Aaahh, tröga människor - kan inte alla vara lite snabba och fatta lika snabbt som mej - ilands problem och antagligen Största anledningen till varför jag och tjejer alltid bli ovänner - TRÖG folk. HAHA

ut med hunden och sedan jobbet... hej vad det går. Super bra humör jag är på idag!!!! tills mitt pms sätter igång. ..

things just don't happen

Full måne inatt??? något är det, för jag kan inte sova.

Karlstad tur och retur idag med hanna. mycket mer har jag inte hunnit med.


the dress och idol Robin

nyårsblåsan!
Blir denna iår!



från H&M. Skulle beställa från Nelly.com som det finns massa fina på om ni vill ha tips! men jag är nöjd med denna :)

haha kolla Robin och alla andra - jag vet jag är knäpp som kolla på Idol web tv men det är lite underhållande
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.755742
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.754162
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.766878
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.751215
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.747028
http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.749297

If you want to fly, you've got to give up the shit that holds you down

In your face!

Oh bra dag, bra dag! Ser framemot kvällen, ska bli kul att se alla. träffa de från Grönklitt också!
Jag önskar och jag önskar.... saknar dig så.





Sorg
Låt mig få gråta – det gör så ont
Be mig inte glömma – det vore att förneka
Säg aldrig att tiden läker alla såren – skorpan rivs lätt upp
Be mig inte vara stark – jag har förlorat allt.
Hjälp mig att hitta meningen – jag finner ingen.
Säg inte att du förstår – om du aldrig själv drabbats
Ord är överflödiga – räck bara ut en hand
av Agneta Thorslund

what a good day

blev en väldigt bra dag måste jag säga. Tack gamla vänner för det var helt underbart att bara få vara och liksom tar det som det kommer. Känns himla bra.
Var faktiskt på stan idag, fixade praktikplats Igen, ska återkomma dit för det är mycket nu innan jul.
Sprang på herr trassel och blev fika och klättring - barnklättring, det vill säga att jag säkrade - ingen klättring för min del!! sedan en middag på Prima! Idag var en typiskt "borta bra men hemma bäst dag" :)

blir sängen nu med en film. Lite varm te också skulle passa fint.
Imorgon är det personalfest som jag ska jobbar på, kul att jobba på sin egen personalfest men sånt man får ta! Eget val också för den delen!!!


it's all in my head

nu går jag emot min principer, för jag tycker inte man får låta saker gå före utbildningen eftersom vi själv valt att gå den, men nu går jag emot, gjorde det redan förra veckan när jag åkte hem en dag tidigare för att jobba. Jag vill inte för allt som finns åka ner dit igen, hatar det verkligen. Så nu stannar jag hemma, ser till att alla saker kommer till de lärare de ska... ska fixa klart med praktikplatserna och jobba. That's it, like it or not. Mitt val...

Massor att göra idag. Hade varit bra om mina saker som är i Karlstad kunde flyga hit snart också!!!

dream dream dream

söndag igen, och det har varit en lång helg, och mitt jullov börjar imorgon mer eller mindre eftersom jag inte åker tillbaka. Känns väldigt bra för klumpen i magen och det som säger "nej nej nej" i mitt huvud försvann när jag bestämde mig att stanna kvar i Mora.
Idag gick jag upp i skaplig tid, ut med hunden på långpromenad i det vackra vinterlandskapet som är helt otroligt i dalarna. Sedan frukost och såg reprisen av Idol - rätt vinnare helt klart.

Kände att jag behövde träna mera så drog in till jobbet och körde plattan ett tag - jätte skönt.

Kom precis upp från matbordet ska lägga mig i min soffa och vila lite efter en portion väldigt god lax och äldeostrisotto - jag har lagat mat nu igen!!! men jag är mätt så det räcker och blir över - VM i Innebandy idag i Prag, ska se klart matchen som Sverige ligger under med i just nu mot Finland.

Imorse när jag vaknade kändes det som någon släppte min hand och jag trodde det var någon mer i sängen? jag sov himla gott hela natten och drömt saker som jag inte alls kommer ihåg mycket av, bara några glimtar finns kvar. Sedan låg jag där med vovven och tänkte på Andreas - på allt som varit. Tänkte på mycket som hänt de senaste snart gångna året. För exakt ett år sedan så började Adde ringa som en tok för att jag skulle komma ner i en hel vecka. Vi hade redan planerat det sedan oktober men runt denhär tiden började de dra ihop sig. Varje gång jag jobbade så hade jag minst ett missat samtal från Adde. känns konstigt att titta på telefonen efter varje avslutat pass och se att det är inte så längre - det gör mig ledsen.

everyone has there own story

Opsan sov till 12 idag, måste sluta säga att det inte händer ofta för det börjar hända mer och mer ofta. Men vi kom hem väldigt sent igår från jobbet - var en väldigt bra show kväll igår. Mycket bra publik...

Jag undrar hur jag ska göra. har endast skola tisdag och onsdag, ska jag verkligen åka ner för det??? nej tror inte det. jag får helt enkelt skicka ner det jag ska lämna in och så skippar jag middagen - lite synd men tror det får bli så.
Någon som kan ta min hemtenta och ge kost-tanten??? Jätte synd på extrakursen på måndagen också men vaxning, och ögonbryn/ögonfrans färgning kan jag lära mig sen. Det är ju som sagt extra. och kostar dessutom extra.

Tiden springer iväg, måste ut en sväng och sedan duscha för att sedan åka och jobba.

Give trust in yourself and the power of want you can do

Sådär, första midvinterblot avklarat, det gick bra... vi hade lite tur på våran sida igår :)
Lugn grupp men vad förväntar man sig på en torsdag?! - jag hade väldigt hög försäljning i baren och det var kul.
Men jag är inte alls som jag har varit, stressen var inge jobbigt men jag brukar ta för mig mera, men ja... händer saker antar jag. Lite osäker kanske. Ikväll kommer det  massa gubbar från byn och det kommer bli Kalas på hög nivå :)

Trött idag, lite jobbigt när man kommer hem vid halv 3 tiden.

Frukost och ut med hunden i snövädret, jag är så himla sugen på att åka skidor. Tror jag ska ta mig en tur på söndag om det är fint väder.

Mmmm mitt bröd från igår är så himmelskt gott. ska ha te och macka sen när jag kommer in!

Hoppas alla får en trevlig helg

the madness of my life

Hunnit med massor idag, och det är så skönt att vakna upp i min egen säng. Bra start på dagen och så en hund som ligger väldigt nära och myser! Så gick upp med solen, tog en lång lång promenad med hunden i snön - var ganska jobbigt faktiskt. Sedan in och gjorde en shake, gott gott när man är hemma och finns massor att blanada med. Blev en med fil, pulver såklart, linfrön, frysta hallon och jordgubbar och lite sojamjölk i smootie maskinen och så var det klart! MUMS.
Sedan och handlade, att mamma aldrig lär sig att inte ge mig kreditkorten, haha, Sedan ner på hotellet och körde power plate i en halvtimme - så himla skönt! längtat att få köra igen. Sedan hem bakade bröd som står i ugnen nu - massa torkadefrukt, nötter och hela frön i  jätte jätte enkelt och super gott! Sen duschade jag och ska nu göra chili con carne... börjar jobba klockan 3 så jag hinner sitta framför tvn en timme också utan problem.
Vilken dag och klockan är bara 1!

Midvinterblot ikväll - peppad!

the things you can't see

Hemma. Det var hockey ikväll och det kändes bra att åka dit med far min. Lite våran grej... träffade farfar och de kramarna är underbara! Så kändes bra tillslut idag med... nu ska jag hoppas i sängen och kolla på tv, min hund kommer komma och krypa ner, mys vovve som han är.

För övrigt så har jag en vax, öronbryn- och ögonfrans färgnings kurs på måndag, vilket gör att jag inte fått raka bort något hår den senaste tiden, skit äckligt. Jag gillar verkligen inte hår, rakar alltid benen även på vinter för det är Blä! Och under armarna, ååå blä å fy!

godnatt och imorgon ska jag ta en lång promenad med hunden direkt på morgonen! Sedan gymma - verkligen efterlängtat nu!

I feel it, I smell it, I see it, I just can't touch it

Idag är jag nere, trött och själen är ledsen.
Hade en hemsk natt, massa drömmar, bra drömmar egentligen men jag blir så ledsen av dem ändå. Jag vaknar gång på gång och tror... jag ser han, jag känner lukten och jag känner närvaron och såfort jag ska sträcka ut en hand eller fråga något så vaknar jag, och då kommer tårarna. Sedan imorse påväg i bilen till Sunne så bara rinner det från mina ögon, kan inte alls lyssna på vilka låtar som helst och allt blir bara kaos. Men det är tur att det inte syns. men idag är en dag då ingen får ta i mig, jag vill vara för mig själv. Ta hand om bara mig.
Kanske därför jag tyckte det var så himla jobbigt att redovisa idag, även fast redovisningen handlade om att kolla på kritiken och felen på herbalife så tar jag alla konstiga blicka personligt - allt började ju med Andreas... så ser jag det. Det handlar i första hand om hur jag hjälpt kroppen fysiskt ur sorgen, vilket säkert hjälpt mig psykologiskt också, för Sorgen tog över allt och jag behövde hjälp och det gav herbalife fast jag inte trodde på det egentligen. Tack säger jag. Men det tog mig en stund att skaka av mig... ibland kan jag vara så himla känslig, tänker mycket mer med känslorna än vad jag gjorde förut. nej ingen bra dag, allt blir bara fel. Tur att jag ska få åka hem idag - krama mina katter och min hund.
Jag förstår verkligen inte vad som är så fel idag, jag blir gråtfärdig av att bara skriva nu... sitter i bibloteket i skolan och nej usch.

Hem, vila, jobba, träna och träffa människor jag tycker om, hoppas det är den medicinen jag behöver. Ny tag nästa vecka i Karlstad som jag inte tycker om, antagligen för det är kopplat till det tillfälle i mitt liv jag hatar mest. Önskar jag aldrig fått det där telefonsamtalet.

it is what it is - live with it

Det är varg i min lilla hemby i Mora. Läskigt värre, eller jag älskar vargar, vackrare djur får man leta efter och jag är facinerad över deras beteende. Men inte hemma i Vika, mina katter och min lilla oskyldiga hund Felix är det inte bra för. Bort bort bort

ska snart gå och hämta min bil, blir bilfärd till Sunne imorgon och sedan vidare mot Mora... verkar som att jag ska stanna och massera lite först i skolan. och redovisa mitt arbete imorgon också. Kommer komma hem sent, men det gör inget! skönt att komma hem. massa jobba som väntar i 3 dagar. Dax att leka tomtenisse igen, någonting jag är bra på :)


det är av misstag man växer men tycker jag borde ha vuxit klart snart i så fall

andreas är min himmel

Fick en ur gullig kommentar av nån, vill inte fråga vem det var ifrån är lite roligt att inte veta också.
Men personen tyckte jag skulle börja berätta hur mycket jag tränar och vad jag äter i bloggen. Javisst kan jag göra det, men kanske inte varje dag...

Träning idag; Lite promenad på lunchen, mer en bensträckare :)
 träningen sedan jag kom tillbaka från Uppsala har varit seg, men jag känner att jag måste lyssna på min kropp och inte köra på som vanligt efter osteopatibehandlingen, så alla delar hinner med och får en chans att bli bra.
Så jag har sprungit och gått den senaste tiden. Kom precis in från en rask svettig promenad på 1,5 timme. Och då kände jag av mina knasiga ben.
Mat idag; Frukost 6,30 Herballife pulver 2dl afil 2 matskedar keso. Mellanmål 9,30: lite seranoskinka, kycklingbröst, rostbiff rullar med tomat och paprika i. Lunch 12,00 Herballife pulver med mellanmjölk 3dl, lite keso och kidneybönor - blev så himla mätt så sparade 1 dl shake till extra mellanmål ca 13.30. 15.00 mellanmål ett äpple och ca 10 paranötter. Middag 18.00 omelett på 2ägg, fetaost, paprika, rödlök, 3 finncrisp med vitlöksost och seranoskinka *mums* lite surkål blandat med majonäs en stor kopp rooibos te. Mellanmål 21,30 milko filbunke 200g.
Ca 3 liter vatten under dagen. Sedan äter jag tillskott av multivitamin och fiber/ört 3 gånger om dagen :) Lätt som en plätt va!! haha...

klockan är mycket och jag ska upp klockan strax före 6 som vanligt, ska göra mig klar och duscha lite sedan ta boken tills jag inte ser vad det står längre och john blund kommer.

Det är väldigt trevligt att titta mot himlen, vare sig den är blå, blå med moln, bara moln, svart eller stjärnklar, jag fantiserar att Adde är där, han liksom ser oss alla och det är en skön känsla att titta upp emellanåt. Love you my darling - God Natt

for the record

Skola idag, Kost igen på schemat, jag gillar det - lite tröga dagar men man lär sig mycket också. Tror jag är tillbaka där jag började med lchf att det är För mycket och helt crazy, visst för diabetiker och så är det kanske bästa altenativet, men nej inte för mig. Så nu är jag tillbaka där jag var innan Uppsala. :) Det har inte övertalat mig att det är det bästa liksom - tråkigt dessutom. Så back to the good stuff. Det bästa från alla världar inte bara 1.

Fick ett väldigt trevligt samtal från Sats Sälen idag, Jippi! jag har fått praktikplats där, det var precis vad jag ville ha. Sedan har jag kortat ner Norge tiden till 4 veckor, så nu är det 4 veckor som ska in, Life är det jag har i tanken, med kanske lite annat också, kanske kolla med Kattis om något skoj är på G. Eller någon kostrådgivare som kan vara intressant.

Skön måndag, vi jobbade på bra och fick sluta tidigare, ska slötitta på mtv och sedan en långpromenad nere i Stan.. utan pengar!!!!



Vi kan inte vara bäst på allt, men vi kan alltid försöka.

man lever bara en gång... nej det gör man inte! det får inte vara så...

alla frågar mig hur jag gått vidare. och sedan tycker de att man är duktig som lever på.
Men har man något val egentligen?
Det jag känner är att det blir inte bättre, när chocken la sig fick man lov att ta tag i känslorna, inte lätt men det går hela tiden upp och ner,  gör det för ont så hamnar man på ruta 1 igen... Varken smärtan eller saknade är bättre nu än för 10 månader sedan, bara det att man lärt sig leva med sorgen och smärtan, så bättre är det inte för en sekund.
 Förstår ni?
nej dumt sagt förstås. men så är det iaf. Man lär sig hantera sorgen precis som allting annat i livet. Man kan lägga det åt sidan lite för en stund för att kunna lägga fokuseringen på något annat men det är sånn stor del av ens liv att det kommer tillbaka hela tiden. Andreas är så himla viktig för mig, det går inte att ta bort eller hamna i glömska speciellt länge.

Det enda jag kan göra är mitt bästa hela tiden, och inte glömma vem jag är och vad som är viktigt. Försöka ta lärdom av vad jag gått igenom, ta vara på allt Andreas gav och någonstans inbilla mig att han har det bra där han är - oron över Andreas är nog faktiskt det som är absolut mest jobbigt i allt dethär.




I can not escape and I can not forget

uppdatering om min händelse rika dag, sorry inget har hänt


Brukar du komma i tid: olika inte till privata saker men jobb och skolan alltid!
Vad hade du i din mun senast: vatten
När mår du bra: när jag och alla runt mig är friska - när jag får träna!
När blev du fotad senast: Hos Lina för 2 veckor sedan
Hur känner du dig nu: mätt, omotiverad att göra klar skolarbetet
Kan du laga mat: love it och oftast blir det bra
Vad pluggar du: Hälsoterapeut/instruktör, klar i April!!!!!!!
Vad tycker du om fötter: Andras är ok men inte mina egna.
Är du smart: ja vi har väl alla våra stunder
Vad har du på dig: träningskläder
Är du aktiv i skolan: ja känns lite onödigt annars
Vad saknar du: Andreas. mina djur
När och varför grät du senast: Någon dag sedan, saknade Adde och det gick inte att hålla emot
Var det pinsamt att svara på det: nej, det är natruligt och nyttigt att gråta
Hade du en bra kväll igår: nja, den blev tidig, men fredagskvällen var topp
Din favoritdryck på morgonen: en shake, te.
Vad ska du göra i sommar: Till Spanien, fira Dennis som fyller 18år och jobba massor!
Är du nöjd med ditt liv: Dumt att klaga, jag som formar det själv
Vad vill du jobba som: med träning och kost, gärna helheten... hälsa
Har du tråkigt just nu: mmm
Vad gör livet värt att leva: Kärlek
Vad i livet ångrar du: inget, lär mig av misstagen istället
Är du musikalisk: Ja dom säger det
Vad lyssnar du på för musik: allt nästan
Kategoriserar du dig själv i någon stil: sportfåne, lite bekvämt
Är du bortskämd: ja - ilands problem
Är du trött: oftast inte
Vad gör du imorgon: sitter i skolan
Din första Operation: ingen sådan! peppar peppar
Första piercingen: öronen när jag var 16år
Första bästa vän: johan
Första priset: senaste första pris fick jag på halloweenfesten hos Hedman för hur fin jag var
Första sporten du började på: ee gymnastik tror jag, annars är det innebandy
Första husdjuret: Hubbe, min hund Labrador
Första semestern: vet inte, första utomlands var till Mallis när jag var 8år.
Första konserten: ingen aning, nån konsert i kyrkan tror jag
Första kärleken: oj på förskolan blond kille som jag inte kommer ihåg namnet på just nu

Favoriter:
Filmer: The Boondock Saints, The notebook - kollar på de flesta filmer men inte svenska eller för dryga komedier
Tvprogram: inredningsprogram, one tree hill, gossip girl, Miami ink... hinner nästan aldrig se på tv.
Musik: Massa kan nämna några..Takida, Winnerbäck, Coldplay,  Akon, Norah Jones
Drink: pina colada alltid.
Kroppsdel (på kille): bröst och rygg
Sport: innebandy, hockey, fotboll
Plagg:  mössa, älskar mössor
Skola: vet inte
Bok: Min vän leonard och tusen små bitar av James Frey. eller deckare

Just nu:
Äter du: inget, cesar salladen är slut
Dricker du: vatten
Ska du: skriva klar skolarbete
Lyssnar du på: inget
Väntar du på: inget helt tyst
Tittar du på: datorn?!

Vad du föredrar (motsatta könet):
Läppar eller ögon: ögon
Kramar eller kyssar:  båda
Kortare eller längre: Längre
Snygg mage eller snygga armar: armar
Busig eller lydig: busig

första och sista gången jag gör en sån här.

utmaning


Blev utmanad av Hanna för några dagar sedan - så nu skriver jag väl det då...

man ska skriva 7 saker om sig själv, både alldagliga och knäppa saker.

1. Jag sover helst med tvn på, men utan ljud eller väldigt lågt.
2. Jag är stora syster och en typisk sådan Jag vet bäst :P
3. Jag är en shoppoholic - handlar alldeles för mycket kläder, skor, accesoarer speciellt mössor och örhängen
4. Jag är snart utbildad Hälsoterapeut/instruktör - träning och kost är så kul!!!
5. Jag en sökare, prova nya saker hela tiden och bor ofta i min väska som far omkring hela tiden!
6. Jag är förbaskat jävla snål!! ekonomisk och läggar alltid bara pengar på det jag vill.
7. Jag åker till Norge efter nyår i 5 veckor för att göra LIA där

Jag utmanar:
Marie
Marlene
Syster Pernilla
Syster Tessan
Sandraz
Linn
Eliana

I'll always know

Sovit hemskt hemskt dåligt inatt, vridit mig och snurrat och vaknat gång på gång, så just nu är jag fortfarande ruskigt jävla trött. tur att det är söndag... ska snart ta mig ut i träningskläderna. Och jag ser knappt grannhuset ut genom fönstret just nu, det är så dimmigt. Annars är  det att sitta framför denhär dumburken idag med och göra skolgrejerna klara - vem kunde tro att det skulle ta sånn tid!
Frukost, städa och sedan ut i rusket

Dagens ordspråk:
Om du tror att du vet allt är du dåligt informerad.

Gårdagen gick inte så bra med att se film... var en helt ok svensk film men syster var nog inte så trött som hon trodde hon skulle vara. Jag somnade, skit trött och tung i huvudet. men det gjorde nog inte hon, hon började föra ett jävla liv och väckte mig - ååå då blir jag sur, sov nog halft för jag kommer inte ihåg mycket nu. vet bara att jag vaknade vid kanske 12 och då var hon inte kvar så jag ringde... hon hade gått till stan tror jag. Jag längtar tills jag har mitt eget nu, sova i min säng. hemskt trött på att bo hos andra... fast som sagt hon är knappt här men det är inte mitt.....

the truth I don't want to hear about

Igår var en hel bra avslutning på veckan! hemma hos Marie - blev lite rädd där ett tag att jag blivit dumpad men hon tog sitt förnuft till fånga. haha. Pizza som var stor, god och slut när jag var klar. Sedan godis och te. Jag drack säkert 2,5 liter vatten på ca 4 timmar. Helt normalt eller? Robin åkte ur idol fast jag slösade pengar och röstade på han.

Imorse var jag upp och tränade, skönt att svettas lite, ska ta mig upp imorgon med. Sedan efter frukost nr 2 så gick jag ner på stan och träffade Marie, shoppade LITE för mycket IGEN! Marie bjöd på lunch, mums kycklingsallad.

Sedan från klockan tre har jag varit en slav vid den här datorn och skrivit mina arbeten som ska göras... de är inte klara men jag har gjort massor, det är bra och skönt.

Snart så snubblar nog min syster in, lite trevligt att hon vill umgås med mig, verkar inte vara nån prioritering i hennes liv så det blir bra tycker jag. Ska se film och sova tidigt.

Jag har antagligen fått praktikplats i Sälen för sista tiden av lian, det är skönt att få vara på hemmaplan sista tiden. Är lite trött på att flaxa omkring och bo i en väska nu. så som det ser ut nu blir det Norge januari, mora life butik februari och spa i sälen mars.

Sist men inte minst måste jag skriva av mig lite andra saker... det är så himla konstigt allt. Saknar dig så mycket, men lägger det på andra, dina syskon tex adde. pratar med dem för att stilla mitt tommrum. Är det elakt, tycker hemskt mycket om dem också så saknar dem också såklart. Men när tankarna vandrar till dig adde så slår det efter ett tag över till dom... verkligheten. När jag är ute och går så tänker jag så mycket, dagdrömmer och hittar på saker som gör mig glad. eller minns riktiga saker som gör mig glad. önskar så att du vore här. "musim är bra mot stress det tycket jag du ska ha med i ditt arbete" allt du sagt ekar ibland i mitt huvud. Tänk om jag fick tänka en underbar tanke och vakna och se att den var sann....

jag och mina knepiga kostvanor... :) för den som är intresserad.

Jag äter Herbal Life, och det har hjälpt mig tok tok mycket. men jag har studerat grejerna lite närmare nu och blir lite fundersam över vissa saker. men nja, det kommer nog finnas med i mitt liv ett tag till.... inte redo att ge upp det helt.

Sedan det nya, fast egentligen så har jag ätit såhär sedan länge men inte haft något namn på det.... jag har i några år trott att det var GI. Oj så fel.... fast på samma väg i början för den som inte är speciellt påläst...
LCHF... ni vet Annika Dalhqvist som har sin blogg - läkaren och äta massa fet "dieten". Där människor med typ 2 diabetes har kunnat gå av sina mediciner - vilket är helt sjukt!!!! mirakel egentligen!
Här är lite hur jag äter och tänker på och vad den livsstilen av mat går ut på.... tänk på att jag tränar Massa och tänker väldigt mycket på vad jag stoppar i mig och vad för arbete jag ska utföra.... och kanske inte gör allt till punkt och prick eftersom jag har egen erfarenhet av vad jag mår bra av. Det är direkt kopierat allt som står nu....

Kostprogram för LCHF (LowCarb-HighFat, lågkolhydrat-högfett)
För hälsa och viktkontroll. Kolhydrater = socker och stärkelse

Du får äta: Mjölkprodukter. Mjölk, fil och yoghurt (finns laktosfria varianter för laktosintoleranta), Grekisk/Turkisk yoghurt, ost (ej mager), feta-ost, keso, creme fraiche, grädde, smör, majonnäs etc. Helst ekologiska produkter. Du ska inte välja lågfett-produkter, och inte sockrade! Nötkött, fläskkött, lammkött, kyckling, fisk, skaldjur. Skär inte bort det synliga fettet! Kryddor (utan Glutamat, smakförstärkare och E-nummer), salt efter smak. Hemgjorda såser utan kolhydrater. Grönsaker. Olja(raps eller oliv)-vinäger-dressing. Majonnäsdressing. Linfrön. Oliver. Olivolja och rapsolja (endast ekologiskt odlade, kallpressade). Kokosfett (inte silverpaketet i affären, utan ren, oprocessad, produkt som kan finnas i hälsokosten, eller köpas från inköpsställen i min bloggmarginal). Ägg, helst ekologiska, de innehåller mer omega-3. (Inte mesost, inte blodpudding; för mycket socker) Titta i affären på innehållsförteckningen: Högst 5 g kolhydrater per 100 g födoämne Det finns en stor risk, att det i vår normala kost blir en brist på den fleromättade fettsyran omega-3. Den finns i riklig mängd i fet fisk, samt i tillskott av fiskolja. Finns också i kött och mjölk från gräsbetande djur, samt i ägg från från hönor som fått vegetabiliskt omega-3-haltigt foder.

Avstå från (eller minsta möjliga): Potatis, och potatisbaserade varor som chips och pommes frites. Ris och risprodukter. Majs och majsprodukter (ex cornflakes). Spannmålsbaserade produkter som pasta, bröd, kex, frukostflingor, gröt, välling, pannkaka etc (stärkelserika födoämnen) Om du känner att du inte helt kan avstå från exempelvis bröd eller potatis kan du trappa ner successivt. Korv och andra charkprodukter. Här finns många E-nummer, som glutamat etc som skadar våra kroppar. Bör ätas bara vid enstaka tillfällen. Godis, kaffebröd, tårta. Sockersötade drycker. Allt socker och allt sockrat. Margariner (på kemisk-teknisk väg hårdgjorda och smörliknande vegetabiliska fetter) Omega-6-rika matoljor (exv majsolja, solrosolja, sojaolja, jordnötsolja)

Du får äta lite av: Bönor, linser, frukt (inte torkad frukt, koncentrerat socker). Nötter, mandel, solrosfrön. Någon bit choklad med hög kakao-procent, 65-70%. Dessa innehåller låg andel, långsamma, kolhydrater. Uteslut gärna under bantning, du kan äta lite mer av det när du kommit ner till idealvikt. Dricka bara lite alkohol, den är fettbildande, och stör blodsockerbalansen. Öl innehåller maltos som är en mycket snabb kolhydrat.

Exempel:
Frukost: filmjölk + 1 msk linfrön (+ev lite solrosfrön) Fil är snålt på protein och fett. Man kan förstärka den med ett par matskedar keso och grädde. Alternativt ägg, bacon eller skinka. Eller omelett med skinka eller annat tillåtet. Eller en liten riktig, kolhydratsnål, måltid. Kaffe eller te med eller utan grädde och/eller mjölk.
Lunch o middag: Kött-, fisk- eller kycklingrätt med grönsaker. Grytor, soppor eller gratänger med ovanstående tillåtna födoämnen. Du kan tillaga de flesta recept i kokböcker, om du bara undviker kolhydratrika ingredienser. Man bör då ofta öka fettmängden genom att sätta till smör eller grädde. Drick vatten till maten.
Tips: Lätt förvälld blomkål eller broccoli är utmärkt ersättning för potatis. Ostskivor på blomkålen är gott. Ett blomkålshuvud, i buketter, kokt med 2 dl grädde, sen mixad, med salt och peppar - är godare än potatismos. En god och billig sallad är ½ kg vardera av grovriven morot och strimlad vitkål med dressing av ½ dl vardera av olja och vinäger, eller majonnäs/grekisk yoghurtdressing. Den håller i kylskåp i flera dagar. Man kan ha två olika sorters sallad på bordet så blir det mycket gott på tallriken.
Du kan äta lite vetekli eller havrekli, förutom linfrön, i filmjölk till frukosten, om du behöver för tarmfunktionen. Om du blir hungrig eller sugen: 1-2 ostskivor (med smör på), en skinkskiva, ett glas mjölk eller fil, några oliver, nötter, eller annat tillåtet.
Till fika kan du rulla ihop en ostskiva och/eller skinkskiva som tilltugg till kaffet. Man kan bre litet smör eller Bregott på innan man rullar, så blir det ännu godare. Eller ta några nötter. Vill man gärna ha en smörgås kan man ta en Finn crisp (bara ca 4 g kh) eller flatbröd, eller Wasa Fiber plus, med rikligt med smör och pålägg på.
Det behöver inte vara några problem med att gå på restaurang, eller äta smörgåsbord, eller gå på kalas, avstå bara från kolhydratrika delar av måltiden, och ät måttlig mängd. Glöm din gamla uppfostran att man måste äta upp. Du blir aldrig däst efter en kolhydratsnål måltid.
Frukt är möjligen nyttigt, men den höjer blodsockret, och fruktosen lär gå rakt in i fettväven, och lagras upp där som fett, varför man kan vara litet restriktiv vid viktnedgång. (särskilt bananer och vindruvor innehåller mycket kolhydrater). Förslagsvis kan man äta 1 frukt om dagen, gärna som efterrätt. Om viktnedgången går för trögt bör du utesluta frukt, bröd och nötter helt, tills du väger det du vill.
Fysisk träning är bra för att främja hälsa, kraft och välmående. Dessutom får kroppen signal att den inte får bryta ner muskulatur, utan bara ta energi från fettdepåerna. Men en överviktig person har mycket svårt att gå ner i vikt enbart med fysisk träning om den fortsätter att äta hög andel kolhydrater. Det går mycket lättare att träna när man går ner i vikt. Kolhydrater behövs möjligen vid tungt kroppsarbete och hård fysisk träning, så man får prova ut hur mycket man behöver då. (Jag har dock hört talas om Vasaloppsåkande på enbart fettladdning) Vid lågintensiv aktivitet som promenader behöver man inte ladda med extra kolhydrater, utan kroppen klarar då av att täcka energibehovet med fettförbränning.

That's what friends are for

Dagens ordspråk;
Ingen kan få dej att känna dej mindervärdig utan ditt samtycke.

Jag har verkligen blivit en blogg nörd, men det är väldigt skönt att skriva av sig... jag har ju alltid skrivit vanliga dagböcker sedan jag var jätte lite till och från - gud vad hemska och pinsamma saker det står i endel, men det blir någonting som andra barn och barnbarn får gotta sig i senare.

Jag har även ansiktsbehandlings kursen avklarad, är verkligen inte många kurser kvar nu och en till kommer avslutas nu innan jul. Det går fort. hemskt fort. men det är bra också, verkligen, är rädd för januari bara. fast jag längtar till april. det är mycket i huvudet vill jag lova.

Jag har gått från träna 18h i veckan till ja 5 timmar på 5 dagar. Det är sjukt, det liksom kliar i benen, fast hade träningsvärk från i fredags som liksom fortsatt tills på måndagen så, ja... men det känns som evigheter sedan jag var i Uppsala - åkte på lördags morgonen för er som undrar... alltså 5 dagar sedan.

Verkar som att det blir Uppsala över nyår, ska äntligen få fira ett nyår!!! Det ska bli så himla kul, blev så glad över det att jag gick direkt idag efter skolan och kollade på klänningar och så köpte jag 2 såklart. mmm 2 olydig flicka.
Så den 28e eller 29e December åker jag till Uppsala igen, för att sen åka hem och packa om för Norge.

Klockan är bara halv 10 men oj vad trött jag är... imorgon blir det pizza och Idol hos Marie, jag har inte ätit pizza sedan??? just det, kommer inte ens ihåg!

Idag när jag satt på tåget så slog det mig att Andreas måste ju ha massor att göra ändå, fast han är där eller var han nu är... Sedan undrar jag om det är knäppt att bli avundsjuk på människor som dör? för jag blir det, dom kanske får träffa Adde, men inte jag. Fast det är det bästa med Adde - sover jag själv så kommer han i drömmarna. Varit bortskämd hela veckan med hans närvaro i drömmarna, I like. Jag vet jag är knäpp - men nån tröst i allt dethär är det. Godnatt min prins.

Att oroa sig för morgondagen, det är som att betala ränta på ett lån man inte har fått.

Sitter i skolan, vi har lunchrast... lång sådan, lugn dag idag, uppmassering av ansiktsmassagen/behandlingen, jag gjorde min nu innan lunch så eftermiddagen ska jag bara ligga på bänken och få - det är det bästa.
Teorin gick också bra, 2 fel så det är godkänt - med tanke på hur okoncentrerad och otaggad jag har varit med att plugga. Så nu är denhär kursen också snart avklarad. Inte mycket kvar av skolan nu... väldigt skönt. Kan knappt vänta att få komma ut i arbetslivet igen! PENGAR tack.

Jag är lite kluven när det gäller praktik och vad jag skulle vilja göra. Jag skulle vilja göra så mycket men ändå ta det lugnt också. Norge, Otta är helt klart, där blir jag i hela januari... men sen då, hela februari och mars? Life butik, SATS i Norge... inge mera massage iaf, no no no no.... Utomlands mera? ja tack. Ska ta tag i det hela Snart.

Strömstad hade missat 13 h lön och den kommer nu den 15e tack tack.


I loved you for a long time

å det tar emot att dyka ner i papprena för det är så mycket som ska pluggas in.

ska hoppa in i duschen nu - kommer garanterat stå där en timme, bara för att få slippa läsa.
kan veckan ta slut så proven och redovisningarna tar slut nån gång!

jag skulle behöva träna tror jag, men tiden kommer gå till papprena istället. aaaa, kanske ska unna mig en promenad om jag läser igenom allt en gång först?! tuppen upp!

spring tur imorgon efter skolan, det är bara så det kommer bli!

Det är helt galet hur mycket jag tänker på Andreas hela dagarna, jag vet det syns nog inte längre, för man tappar inte hakan varje gång längre eller försvinner iväg i ett stadie som är drömmar. Men tankarna rulla runt där hela tiden... jag är så glad att de tankarna finns där - det är jobbigt visst men samtidigt så är det en spark i röven och en värme inombords, för nu som förut så är Andreas det bästa - en av de bästa och jag skulle aldrig för någonting ändra på oss. Så värmande att veta att du tyckte att vi var helt oslagbara. åå du får mig att må så bra. saknar dig min vän

nu är det mycket

det är lite mycket nu, och ingenstans att få ro emellan - hoppas för allt i världen att det är städat i lägenheten nu, annars kommer jag börja gråta.

Massa skolarbeten att göra, massa saker att fixa - jag hinner inte.
Skolan, arbeta, Silver, resor överallt, fixa praktikplatser, kliniken... det blir mycket planering, och jag hinner inte med migsjälv just nu. Måste läsa massor ikväll. Plugg plugg plugg... ´muskler, kemi, metoder aaaaa

Men jag klarar det, även fast det är bara för Mycket !

Jag har fått för lite lön från Strömstad, SUCK!!!!!!!!!!!!! bråka med dem också! attans skit drygt.

RSS 2.0