Sälen 26 Februari 2009

Ett år och en månad sedan Andreas gick, det är lång och kort tid. Ibland för nära ibland för länge sedan...

Har inte bloggat på ett tag, för jag har inte haft något internet och samtidigt vill jag inte göra det på jobbet... håller fortfarande saker avskilt. Ingen vet om Andreas eller året som precis har gått. Känns skönt på ett sätt, men tankarna finns där.

Annars så trivs jag som fisken i vattnet i Sälen, tempot, alla som jobbar här och fjället. Ska söka hit nästa år och göra en säsong. Det som hänt den senaste veckan är att jag har flyttat till en annan lägenhet. Varit ute 3 eller 4 gånger. Kommer in före alla andra på både Harrys och HC - grymt med flyt och det uppskattas att slippa betala in mig och slippa stå i kö måste jag säga!!! Sedan har jag varit och åkt skidor endel, en kompis åkte på röven hela vägen ner för "väggen" i HUndfjället och jag skrattade så hårt, han ramlade 2 gånger av 7 åk där - för er som inte vet är "väggen" en dubbel svart backa, skit kul att åka.
Annars så är jag mestadels själv på sats, är det just nu också... min handledare ser jag väldigt sällan - och imorgon är det sista dagen - då ska vi stå i backen och Synas hela dagen! Nice... åka skidor på arbetstid :)
Ikväll blir det HC och EMD, wieehooo.... och kors i taket, jag är nykter och kör, men det gör mig inget - jag dansar vilt som vanligt och har roligast!
Dax att jobba lite, står i repan på SATS har äntligen fått igång datorn - från 1800 frys-i-fast.  Idag är det byte i stugorna! Mycket nytt folk, wieehoo.
Imorgon efter dagen i backen ska jag åka hem, för Syster bus är hemma i Mora. Kan vara lite nice att ses lite. Ska hämta saker hemma också, så det passar ju bra.
Har jag  nämt hur Bra jag har det i Sälen. Och nästa veckan när jag börjar på Fjällspa så ska jag bo med kockarna på Högis och får ett rum med 4 sängar, välkomna att hälsa på säger jag :) och sedan så ingår alla mat igen, lyx som är så skön!
Nu ska jag jobba vidare.
xoxo

I know what I'm running from, but I don't know where I'm going

Eftersom jag inte kan sova så tänkte jag att jag bloggar väl en gång till då...
kan alltid skriva av några kilon på mina axlar
Jag är lite stressad och orolig över dethär med var jag ska bo de sista 10 dagarna - egentligen så är det ju inget att göra åt utan bara slagga hos någon kompis soffa där uppe eller åka hemöver sista veckan, men det vill jag ju inte, det är så himla kul uppe på Sats och alla nya vänner... vilket jag tänkte komma till nu, för jag har inte sagt till en själ där uppe någonting om Andreas? varför vet jag inte. Jag har svårt att ljuga och i mitten av förra veckan så nämde jag Idre och Dennis och fick frågan vem han var och jag sa lillebror och inget mer, svarade inte på något mer ifall att nästa svar skulle bli Andreas/olyckan och jag orkade inte blogga om det då för jag förstod inte men har mina aningar...den där rädslan som jag läst om att den kan komma har blottat sig. Rädslan att dela med sig saker från livets ryggsäck, viktiga saker som skapar den man är men som man också vårdar ömt eftersom det är så himla viktigt. Men rädslan att det är för mycket för personer i fråga gör att man tvekar. vet inte om ni förstår vad jag menar...
vem kommer acceptera de ärr man har egentligen?
Frågar jag mig ibland, speciellt uppe i Sälen vilket är en stor köttmarknad, på tok för mycket ögongodis, grabbar som kickar in och säger hej och raggningsrepliker som jag skrattar åt inombords och lammkött som jag inte kan hantera. Trevligt med uppmärksamheten men jag känner mig väldigt tillbaka dragen samtidigt som jag skiter i det och bara leker med i spelreglerna där uppe tills frågor om det förflutna kommer.
2 personer i ett kaos. Någon gång hittar jag väl rätt också.
Och påtal om mitt godisförbud så är dag ett avklarad!
Nu ska jag krypa ner hos min snarkande hund i sängen... God Natt
Andreas - god natt min vän

16 Februari 2009

Måndag igen, jag är i Mora... lämnat in bilen så den är klar, ska in och besikta om den imorgon :)
Ingen tur med nytt boende än, men det är på gång de skulle kolla upp det, ska ringa imorgon bitti igen och kolla om de löste sig. Håll tummarna!
Annars så har jag blivit klippt idag, 2 promenader, och fixat med annat som stod på listan... tatueringstid är bokad också! Spännande... och gjort ett träningsprogram till mor min.

När kommer lönen från Norge???

Imorgon lär jag gå upp tidigt, ska duscha om jag inte hinner göra det ikväll, ut med hunden, ringa om boendet, in med bilen och sedan sjukan och göra tester kl 11 - inget farlig, rutin grejer. Sedan handla lite mat om det är klart med boende... å snälla ge mig ett rum. Sedan bege mig mot Sälen igen och SATS.

Jag är stressad, orolig och aaaaa min mage gör ont.

welcome home

tog mitt pick och pack imorse efter en morgonpromenad och frukost på det och drog hemöver till Mora. Sket i utgång, var lite för funderad kring boende osv... åkte förbi jobbet och hämtad nr till de som har hand om boende, ska ringa imorgon och hoppas det kommer lösa sig.
Annars så var jag till Linus idag, vi la ut saker på tradera och skratta endel. Alltid trevlig!
Sedan till Niklas och vi tog en lång lång promenad runt hela mora kändes det som, kallt men väldigt skönt och så fint väder. Sedan skulle vi ner och köpa popcorn tänkte vi, men inte, J'vla mora polisen. men men, allt gick väl bra men jag är fortfarande lite upprörd. Välkommen hem till Mora! Har de inget bättre för sig en söndageftermiddag?!?!?
Imorgon ska jag fixa med massa - boende, klippning, mammas träningsprogram och massa mera, BILEN får inte glömma bilen, den sk också fixas! yeah, en kvällspromenad med hunden- han är det bästa med att komma hem!

Jag ska ha godisförbud tom den 15 mars! en månad. Önska mig lycka till och påminn mig, minnet sviker när beroendet bara VILL ha choklad!!!

what?

Jag blir mer eller mindre utslängd på onsdag, tack så mycket för att du sa något i TID, vad då framförhållning?
Ok ska se det från den ljusa sidan, för naturligtvis kommer det lösa sig och det kanske kommer bli det bästa som hänt mig, det vet jag inte än... jag försöker vara positiv men är egentligen sten förbannand. grrr
Melodifestivalen var en aning bättre ikväll... ingen utgång imorgon, åker till Mora på dagen, bitterfittan jessica vill inte gå ut.

Annars har jag en jätte fin dag i backen med min gamla roomie från uppsala. Tandådalen och minus 5 grader och Sol. Toppen dag. Nästa helg blir det Hundfjället och "väggen" en dubbelsvart backe som har en lutning på 46 eller 47 grader tror jag nån sa?! Nice, sånt gillar jag.

Snälla skistar ge mig ett rum är ni snälla!!!

to you my friend

alla hjärtans dag, ska vara en glad dag, det känns lite tungt, tänker så mycket om allt som hänt och Du - alltid du Andreas.
en ros till dig
Älskade vän

Ska åka skidor idag i Tandådalen, kanske avslutar dagen med kvällsåkning i Lindvallen.
Trevlig Alla Hjärtans dag!

sounds good to me

Haha, jag ringde en vän idag om jobb som vi har snacka om, bara prat trodde jag... för jag har inte vetat hur jag ska göra i sommar, om jag ska söka något jobb eller bara ta det som det kommer. haha fick jag, jag har redan jobb! Det är klart, kommer vara på Mora Camping - och det har varit klart sedan ett tag tillbaka - så nu kan jag släppa det! :) Jag har lite väl flyt när det gäller jobb, tack. Kommer bli en grym sommar. Behövs en till bara, nån som vill ha jobb på Mora Camping?

Just nu så känner jag att utlandsjobb får vänta... lite sugen på att vara i Sälen en säsong... isf blir det Safe kostrådgivare i Maj och Mora campingjobb hela sommaren och sedan börja utbildningen i Falkenberg till PT tom december... och kolla om jag får komma tillbaka till SATS Sälen nästa säsong! yes yes yes... säger jag som ändrar planer hela tiden - tror de kallar mig drömmare... en del av mig som jag känner igen.
Det blir utgång på söndag - HC "personal söndag" som det så fint heter. men jag har inte hört något om imon, JAG VILL JU ÅKA SKIDOR!!! Tv sedan kanske en kvällspromenad?!?

fredag den 13:e

Kanske ska stanna inne idag?
Nej, jag ska till SATS och sedan ta det lugnt ikväll... är nästa bakis från igår fast jag inte drack, var hemma strax efter 12 och sket i HC, 18årsgräns och när jag såg alla där så bara "nej tack". Men vi hade trevligt hela kvällen :) fick födelsedagstårta, mums.
I helgen så blir det skidor för hela slanten, 9-19... kanske lite break för mat och afterski vid 3 snåret...
Funderar starkt på att söka hit nästa år, Om jag inte redan har något annat för mig - risken är stor!

Idag vaknade jag och tog i telefonen och skulle ringa Andreas?! konstig morgon och gick en väldigt lång promenad så tankarna fick fara omkring. . . det svårt att förstå, acceptera och leva i. Jag saknar dig


minus 32 grader WTF

I Sälen igen, kom upp i måndags efter besktningen som inte gick, piss. Men det ordnar sig... har bara inte velat blogga något. Jag har åkt skidor nu, så himla underbart, men jag har blivit bättre och fick lov att köpa ett par nya skidor som är lite bättre i pisten osv, helt underbart, fick lov att ut och provköra de igår, hann bara 3 åk men det var sån skillnad och helt underbart.
Det har varit lugnt på Sats, I måndags var det nästan helt tomt. Lina min handledare som skulle ha åkt till Gbg låg hemma sjuk istället och jag kommer vara själv veckan ut nu... gör mig inget, lär mig massa av att sköta stället själv.
-Kanske skulle ha åkt till Sälen och jobbat nästa säsong, det är verkligen så himla kul här uppe.
Ikväll är det kalas, utgång, ska bli nice, Men först ska jag träna, ingen promenad idag, jag är inte självmordsbenägen, MINUS 32 grader, lungorna hade kollapsat totalt. Men ska äta och sedan ta mig till Sats, köra ben och kondition :) Tänkte slänga mig i bastun sen innan jobbet också, Skönt.

Jag gråter varje dag och ibland kommer det tårar också

... som igår kväll, blev ledsen, det bara kom och det var skönt efteråt.
Idag när jag vaknade så tog jag hunden och gick ut och gick en sväng, snöade endel och låg även massa på vägen vilket gör en effektiv promenad ganska svår och vovven var heller inte så imponerad av hur det såg ut direkt.
Efter det drog jag med mamma och tränade powerplate, haha det var roligt, men hon klarade det. det är inte så svårt
Sedan har jag varit söndags seg och kollat på tv, jag lagade Paella till mig och mamma, vi åt båda på TOK för mycket, så nu ligger jag i soffan och kollar på LA ink, och på tal om det så borde jag boka tid snart för en ny tattoo :)

Imorgon HOPPAS jag att bilen går igenom besiktningen, håll tummarna och sedan handla lite, tanka och bege mig till Sälen igen, har SATS själv måndag till onsdag.
Nu var det slut på reklam pausen! ciao

for you

Jag vill tända ett ljus för den som gråter över hårda ord.
Jag vill tända ett ljus för dem som svälter på vår jord.
Jag vill tända ett ljus för dem som är rädda i krigsdrabbad land.
Jag vill tända ett ljus för dem som förföljs för frihetens kamp.
Jag vill tända ett ljus för dem som är sjuka och lider av smärta.
Men jag vill också tända ett ljus för dem som hjälper, uppmuntrar och har gott hjärta

Detta ljus är till alla er.
Saknar dig Andreas

Ge mig sinnesro, att acceptera det jag inte kan förändra.Mod att förändra det jag kan. och förstånd att inse skillnaden.

Jag vet inte vad det är just nu. är bara ledsen, kan inte sova... jag tänker på dig, på allt som skett och sker...
När jag blir ledsen så vill jag minnas, jag vill inte skjuta bort och springa iväg... jag läser i min blogg, min äldsta vän Johan sa något till mig den 22 april 2008. han sa såhär...
"man har en begränsad tid på jorden med både upp och nedgångar, glädje och sorg. Därför kan de små händelserna göra skillnad i ens liv. Jag vet att jag personligen har en förmåga att bara rusa på i livet... det jag försöker säga är att det är bra att kunna stanna upp och bara finnas till. reflektera över allt som händer i vår vardag och inse att vissa händelser?....man ska liksom ta vara på varandra medan man kan. man vet liksom inte hur länge man har. inget varar för evigt här i världen. (jag är kass på detta) tar kanske lite för mycket för givet."
Jag ska försöka sova nu, Andreas ge mig råd är du snäll... Godnatt mitt guldkorn


no pain no gain

dagen sprang iväg... tränade - skönt, och Nej ingen träningsvärk i benen men i RÖVEN, har mest stått upp idag.
Men det var skönt att skaka nere på Powerplate idag, ska ta med mig min mor imorgon tänkte jag.
Sedan har jag slöat och handlat... sweetoholic - finns det något som heter så?!  jag köpte lite naturgodis för det är ju så himla gott och har inte fått de på väldigt väldigt länge.
Köpte ny detoxkur och man måste variera sig och det som fanns som jag inte provat var en i tablett form, jaja ok tar väl den då. så 3 veckor detox kur igen nu då. Hoppas jag blir av med min sura mage, inre rening :) 
Gjorde hemlagad pizza till mina päron och det var gott och uppskattat. Tittade på melodifestivalen, verkar lite trögt startfält iår, inte för att jag minns förra årets upplaga mellan tårarna... usch vill inte ens tänka på det. men tankarna vandrar till dig adde emellan låtarna...
Ugglas?! vad i helvete. aja schlager vad är det numera. och alla dueller och del finaler och allt - hänger inte med för 5 öre längre, en final är tillräckligt. Nu blir det en film och säkert 3 koppar tv och sedan sängen.

imorgon ska jag ta en lång lång morgonpromenad OM det inte snöar... var kommer allt ifrån, alla tårar, alla känslor men framför allt All SNÖ ifrån?

You can't choose when or how to die, but you can deside how to live

Hemma i Mora igen, ska sova i MIN säng :) Men det var på kanten att jag tog mig hem idag, höll på att köra av vägen många gånger, skit läskigt och verkligen jätte halt och ojämt. men nu är jag hemma....
Var lite velig idag om man skulle ha stannat kvar och åkt skidor hela dagen imorgon men det får bli i nästa veckan istället.
Imorgon blir det att äntligen hämta ut min kamera, efter en morgonpromenad hade jag tänkt.
Sedan till hotellet och köra Powerplate, har träningsvärk i bröstmusklerna så det står härliga till, måste få cirkulation så det går över någon gång. Gjorde ett bra pass idag körde ben, så träningsvärken kanske sitter där imorgon, sällan jag får träningsvärk i benen dock, de är ganska starka redan :) solade solarium gjorde jag med, varmt och skönt!
Sedan är det dax för en detox nu, hoppade över en vid jul, vet inte vad som hände drog ut på tiden bara antar jag. Så imorgon ska jag inhandla det också, tillsammans med lite annat smått och gott.

Nu ska jag sova.
Godnatt, och godnatt Andreas, du finns alltid med i tankarna
 

kortfattat

gick en mil, papper från fjällspa klart, Sats hela dagen... tränade en timme till. bokade äntligen tid hos frissan. för mycket ögongodis. sats är så bra... massa planer och grejer framöver!

imorgon - morgonpromenad, sats och köra ben sen duscha och sola solarium... jobba hela dagen.
sedan till mora.... måste vara på plats på måndag eftermiddag/kväll och är själv där måndag till onsdag.
Jag tog inte med mig några "vanliga" kläder till sälen, hur smart är man då? träningsnarkomanen har totalt tagit över...

smart, blev inte alls kort


I still get the same feeling

Det går så bra här i Sälen, stormtrivs med att vara i gymmet hela dagarna, så PT utbildningen kommer kanske vara det rätta, och kostrådgivare. :) Mycket ögongodis blir det... och efter torra Norge så kommer jag av mig hela tiden...
Och i helgen kommer en kompis från mora hit, ska ut antar jag... undra vad som ingår på mitt pass som jag fick idag, vet att jag har liftkort säsongen ut i hela området, och en gratis burgare när man köper en meny på donken, lite procent när man handlar mat och i de andra butikterna och cafe och matställena. Vad mer tro?

Imorgon blir det att fixa med papprena för nästa ställe, Fjällspa, hoppas jag får något bra boende som gör att jag kan ha besökare. Sedan ska jag träna ordentligt imorgon, blev kanske 2 timmar idag, men det var så utspritt... så imorgon blir det promenad och sedan full timme i gymmet imon! Yes. sedan börjar helgen! Shit vad veckan gick fort...

Give me a place were I can rest my head, clear my mind and just be with you again and then everything will be ok again

I still think of you every day

Sats och Sälen är så himla kul. Haft en toppen dag och det hoppas jag håller i sig.
Imorgon ska jag hämta ut mitt personallägg så jag kan åka skidor överallt och rabatter lite överallt :) toppen.
Gratis skidåkning säger jag aldrig nej tack till.
Idag så var jag på promenad imorse och sedan Sats och sedan till huset och lagade en supergod omelett.
Ska bli minst minus 30 grader inatt, brrr... det är jobbigt kallt, Igen!
fullspäckad dag imorgon med.

jag saknar uppsala, alla där, jag saknar adde precis hela tiden.


this I like alot

Sälen! Allt går såå bra. Anders hus är toppen! Vi kommer ha så sjukt kul dessa veckor.

Sats började lite knepigt.. fick inte tag i min handledare så jag åkte till Sats men ingen var där, sedan såg jag att jag fått mail av henne och skulle möta henne där klockan 3. Halv 4 ringde jag men fick inget svar... var verkligen påväg att dra men så skickade hos sms - självklart hade hon blivit fast i ett möte. Tur att jag stannade!
Sen träffade jag min handledare, vi kommer ha Sjukt kul dessa veckor! Och kommer ta vara på varje minut för hon är styrketräningsinstruktör/kostrådgivare, ska bli pt och är undersköternska PLUS - och nu kommer det bästa! tränare för människor som tävlar fintess :) yes yes yes... massa nytt tänk och kan lära mig hur mycket som helst! :)
Fick massa gratis grejer idag, väskor och kläder som man ska ha, Ja tack :) jag gillar Sats ännu mera.
Och jag har redan fått inbokade träningsrådgivningar!
Imorgon är det mycket som står på schemat... 12-20 och när det är lugnt får vi träna - toppen tack Yes, me kind of place!

Nu ska jag och Anders kolla på film.

the part I lost and never got back

När solen sjönk bakom skogens vägg lade vi oss ner, och den vita natten uppslukade oss. Det har varit natt sedan dess....

Söndag igen, kvällen igår var trevlig - tårta, mat, öl, skit snack och skvaller.
Idag ska jag packa igen och det är så drygt... det blir alltid så mycket?! Tänkte att efter alla turer jag tagit överallt så borde man ha lärt sig detta men icke.
Ska fixa det sista nu och det tar ett tag, städa rummet som alltid blir super stökigt och skitigt när jag packa om hela tiden...
Jag är ganska jätte taggad för Sats och det ska bli så himla roligt!
Nej nu ska jag sätta fart så det blir klart. sedan till Ica maxi och handla mat sedan Sälen!

RSS 2.0