tack och bock 2010

Vad har jag hunnit med...
vinter och sommar jobb i Sälen
göra slut med mats 2 ggr och ångra mig 2!
gjort 3 grenar av 4 i tjejklassikern
tränat en HEL del ;)
minstingen tog studenten
Rest i Sydamerika i 2 månader med Niklas och Katta, bästa vilan någonsin!
mycket strul och en hel del mycket Lyckliga stunder!
vad händer 2011???
"varför oroa sig för framtiden, den kommer tids nog"

men jag vill gärna ha lite facit i hand.
Förväntansfull och nervös inför morgondagen, men jag hoppas, hoppas hoppas hoppas!
Om 2 timmar börjar jag jobba, första event uppdraget för mig "iår" haha
GOTT NYTT ÅR! 2011 gör Vi till det bästa året!

känslan är bra

inget har förändrats, jag vet ingenting.
Men min magkänsla säger att det kommer gå :)
Jag tror på 2011 och oss, det ska bli så bra.
GOTT NYTT ÅR alla kära Vänner :)

man vet inte vad man har förrän man har förlorat det

nu skriver jag här... och hoppas att ingen läser!!!
Hur dumt låter inte det liksom...
men måste få det ur mig...
min kropp börjar rasa... mellanblödningar, magen spökar, ont överallt, inflammation i armen, huvudet segt... tankarna okontrollerbara...Kan inte sköta mitt jobb!
och mår bara skit!
spelar upp massa konstiga scenarier om och om... tänker på förr och allt som var bra! Att jag inte såg hur bra jag hade det - och hemskt det blev när jag insåg att det är inte kvar längre. Hemsk känsla, olycklig och jobbigt!
hoppas vi kan ses snart och reda ut, svårt att vara på ett ställe och han på ett annat.
annars lär jag åka hem en extra vända, bara för att få allt på rätt håll igen.
Jag fattar inte vad som händer med mig.... okontrollerbar och vet ingenting.
Jag är bara ledsen och desperat känns det som!

Kärlekens dörr är svår att öppna och svår att stänga

Julen är över...
Julafton var trevlig, middag på experium med kollegor och mina sambos... sen mot Mora. Julklappsöppning och fika på kvällen.
PÅ juldagen så var jag ute på en morgon löpning innan farfar kom, sen åt vi grötfrukost. Jag och mamma började med lunchen och där stod vi i många timmar tills allt var klart. Åt lunch- herregud vad mätt jag var!
Bytte om, åkte förbi mats, trodde det var förfest där men icke, han låg fyllesjuk från julafton - kändes kul att se min gamla goa vän igen.
Mot jobbet på parken, himla trevlig med alla gamla godingar man inte ser vanligtvis, många kramar blev det. Dock 2 brandlarm som gjorde många besvikna och irriterade, men det löste sig ganska bra tycker jag.
Sista timmarna stod jag i baren, det gick också bra- men jag vill verkligen inte vara där :/ inte min grej alls.
Var hemma vid halv 4, 4 tiden någon gång. TRÖTT! men svårt att sova som vanligt...
vaknade halv10, med en känsla "han hatar mig" jag har varit en hemsk människa (?) mot mats... och han var mer eller mindre alltid bra, gjorde allt för mig! jobbig känsla så jag ringde han direkt, sa att vi skulle umgås lite och jag följde han på jobb till Niklas i Älvdalen... äntligen prata.
Mycket glad att han mår bra, kul att träffa den där människan som jag sååå mycket tycker om, han har inte visat sig på väldigt väldigt länge... inte konstigt med diskbråk o allt. Borde kanske inte skriva här men så är det.
Sen när jag åkte vad det nån konstig känsla. Jätte konstig, vet inte alls vad det var, är eller finns kvar?! herregud, noll koll. Återigen, kanske inte borde stå här...
Är iaf hemma i Sälen nu, hemma :) hemma :) haha
Ska snart iväg och jobba igen, äter lite lunch och ska ta och ringa lite samtal...
Imorgon tänkte jag införskaffa längdskidor... mina gamla är inge kul så nya blir det :)
Jag är förvirrad...

GOD JUL

säger det redan idag, för imorgon lär jag inte blogga eller?!
haha
Det är verkligen jul imorgon alltså, herregud!
Det finns massa paket runt granen här i Sälen iaf :) det är underbart! Mina fina sambosar, som för övrigt inte är hemma - inte någon av dom! Niklas jobbar (sent tydligen) Hampus är i Tandådalen med sin familj OCH Fia är i Stockholm för att vara med familjen... och här sitter jag! inte bitter, haha inte alls, men lite svårt att få in julkänslan!
När man var liten ville man aldrig gå och lägga sig den 23e man var så spänd för en heldag på julafton... julfrulle med familjen, sen göra sig iordning, kanske ta en tur med hästen och tomteluva på... till gravarna innan kalle, sen MAT och paket öppning. Och Jullov, skidåkning, leka med djuren hemma och bara må gott!
Ärligt jag saknar det... man ska vara hemma och göra allt det där på julen... men för nu får man jobba på julen istället. när jag blir stor kanske jag får fira och ta det lugnt(?jag är knäpp)
-
Annars så går träningen framåt, inte helt ok men framåt! =)
Sen så har jag massa jobb, hur mycket som helst verkligen, känns toppen! Skriver på minst en ny kund varje dag nu... det ringer inte folk varje dag som vill ha PT :) Hur kul som helst! Kommer lära mig massor OCH det bådar gott för våren och sommaren, det finns efterfrågan verkligen!
-
Jaha, vad ska jag göra nu då... har inget PT förrän på söndag så inge sånt att pyssla med heller...
sova? nja... tv öh kanske.
Men herregud så jag skriver. Tänker inte läsa igenom detta... hoppas det är läsbart!
-
Vill skicka en extra tanke till familj och kära vänner...
Farmor, du är bäst! förbild och största tryggheten och bästa kompisen :)
Adde- mitt hjärta, du har fortfarande en stor del och du lever kvar i mitt hjärta för alltid.
Familjen i Uppsala. ni finns i tankarna hela tiden :)
Familjen i Vika/Mora... stora skaran... Juldagen så firar vi jul tillsammans!
ALLA goda vänner - GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! <3

helg - inget uppsala

jobb jobb jobb i helgen, inget uppsala. jätte tråkigt.
MEN bättre att åka ner och stanna några dagar än att bara komma ner några timmar på söndag och bli sjukt sliten... plus att jag har jobb som är viktigt på söndag.
Nog om det. jag skriver mer en annan dag...

idag har jag jobbat

idag vaknade jag kl 07.30. Kl 9-10 skulle jag infinna mig på snö och vara på "rån och hotbilds utbildnings grejs"
Såå upp och sen kollade att jag hade allt för dagen, visste att den skulle bli lång och ingen tid att hinna hem och hämta något, frulle och godmorgon med min sambo fia som också var vaken - hon var ledig men skulle ha tellis lektion tidigt... iaf knallade iväg till Experium och satt fint ner och lyssnade på polisen och fredrik som höll i "utbildningen"... sen strax efter utbildningen stack jag och Cicci iväg mot Hundfjället och presenterade oss på alla företag som inte är skistar... vi arbetade oss neråt mot Lindvallen... i Tandådalen så började Cicci säga att hon var hungrig - och efter Högis så var hennes socker dåligt så vi stack mot Gustav och åt en jätte GOD lunch där. Fiskgryta ala GI! mums... sen la vi ner, men klockan var ändå strax före kl3 och vi båda behövde vara tillbaka på centret till kl 16. Väl där så satt jag mig och började jobba, förberedda lite saker som kommer behövas- säger inget mindre än att jag har MYCKET just nu! Sen har jag suttit i konsultationer och hade PT kund mellan 16-20.15 ungefär... och då missade en av tjejerna sin tid så JAG som är så snäll gick förbi henne påvägen hem - ja hon är en vän till mig och hade den hemma hos henne, var lite förfest där så hängde kvar ett litet extra tag. var kul för gamla kollegor var där från förra året. alltid trevligt liksom.
Men nu är jag trött... har gjort det sista för idag känner jag och klockan är 23.40! Wops. klockan går.
Idag har jag JOBBAT kan jag lova. Tråkiga är att jag är betald för ca 2! fråga mig inte hur mitt jobb funkar, men måste lägga ner mycket tid för att få kunder. sen kommer det betala av sig kan man säga.
Imorgon så har jag jobb från kl 14 ungefär, men hål mellan 14.30-1600 och sen har vi öppethus mellan 17-20, tråkigt nog så är det nog alla skistars personal i backen... kommer vara full fart där, attans.
Sen så har jag CT passet imorgon igen, awesome! det är trevligt!
2 nya kunder idag (igen) och jag kommer nog sälja iaf 3 st paket till för den konsultationerna jag var på! Toppen!
Hoppas på alla som vanligt men man vet aldrig.
Gud nu flummar jag... jätte trött. jätte jätte jätte trött och herregud-- godnatt
hoppas jag får sova ut imorgon =)

Sälen 10/11

Jajamen, säsongen är igång. alla mina sambosar är på plats och även Fia är hemma från bali!
Yeah, kommer bli en kanon säsong och MASSOR att göra.
Idag är jag ledig, hmmm inte alls, telefonsamtal, planering och tänkande!
Ska snart sätta mig i ett mycket spännande samtal med PT chefen i Stockholm och höra vad han har för planer för mig och sats sälen! =)
Annars så rullar kunderna in, mina kilon ramlar av och allt faller på plats. Precis som det ska...
Kusse kommer upp v3-6 och ska vara min praktikant, det är kul! Verkligen, en assistent och även en utmaning att jag ska se till att hon har  det bra och får lära sig massor.
Ska knalla upp till Gallerian och införskaffa mig ett par snygga bruna vinter stövlar, måste passa på nu är 50% så kostar bara 250kr! (herregud, stackars plånbok) men jag har låtit bli att köpa mössa iaf, det är starkt gjort av mig, är svårt när man ser alla fina överallt HELA HELA tiden!
Första jobbdagarna på skistarshop och sats är klara... inte hört något från harrys ännu, men hoppas att det kommer något iaf. Sen så eventen kör som sagt inte igång före nyår. Men jag ska allt klara mig, bara att satsa och jobba på :)
Hade gärna hängt i backen idag men så är det. fredag lördag och söndag får jag förhoppningsvis lite tid över... hade velat åka till Uppsala också men det verkar bli svårt, har kunder på både lördag och antagligen söndag... och vågar inte skjuta på tider med nya kunder, lätt att tappa dom då :( skit också... men men får se, allt är inte klart ännu.
Ok, kund kl 3 och sen jobb mellan 18-21 ikväll(eller info, men betald)
tjoföljt...
Mår iaf bra, och trivs som vanligt MYCKET bra här i Sälen!

make it happen

borta bra men hemma bäst.
Hemresan gick bra, jobbigt att vänta som alltid och underbaraste känslan spred sig genom kroppen när vi klev av planet på Arlanda - jag tycker om Sverige, av många många anledningar. Det är hem =)
Kunde som precis hela veckan inte sova i går natt, somna kanske runt 5-6 snåret på morgonen, efter 2 trevliga nattsamtal av pojkarna i  Sälen, underbart att känna sig välkommen och saknad här uppe.
Idag börja mitt hälsosamma liv igen, detox OH yes! här ska rensas.
Mamma gjorde analys av mig, inte alls så farlig men ja, inte vad jag är nöjd med!
Sen till Hanna som fixa mig fin i håret, jätte nöjd, men herregud vilket slitet och förtvivlat ledset hår jag har/hade eller ja, bättre nu iaf.
Sen handla jag mat, hem, packa bilen, och mot Sälen, där jag möts av mina pojkar, hampus och niklas.... Dom är så bra! det är sjukt, gjort fint med massa ljus, jätte ren lägenhet och julpyssla, och den FINASTE granen, underbart!
och nu sen då... kan inte sova. Ska snart lägga mig och försöka igen...
Imorgon är Niklas ledig, jag ska ringa mina kunder och boka in. Morgon träning, maq träning sen i backen med Niklas och kl 18 ska Sofia landa och jag ska möta upp henne! Full fart på en gång.
Behöver göra en "to do list" Igen!
-skistarshop
- harrys
- SATS - cicci. pt kunder, passet
- Pelle- Stöten
Listan säger inte er så mycket men mig... oh yes!
Nej men försöka krypa ner igen då och sova...
Snälla låt mig få sova nu :)

sista dagen i Sydamerika

det är helt sjukt vad fort tiden har gått... idag är sista dagen, eller ja imorgon egentligen, men imorgon så är det mest resa. Kl 8 lär vi gå ut härifrån och sen 6h buss till Sao Paulo och sen ta oss till flygplatsen, det kommer ta hela dagen mer eller mindre.

idag så vaknade jag och katta samtidigt, så vi fick äta frulle tillsammans, är inte så ofta numera, eftersom jag vaknar annars jämt mycket tidigare. Sen så bestämde vi att det inte blev nå morgon PW för mig utan iväg till stranden på en gång. Ipanema gick vi till idag, mycket finare strand och vi har haft en jätte bra dag! dock så är jag bränd (igen) hoppsan... men men, efter 5h där så spelar ingen solskyddsfaktor någon roll längre.
Men det är inte så farligt, kommer inte göra ont iaf.

Nu ska vi gå och köpa oss en varsin tårtbit och fira sista kvällen här :)
haft det så himla bra i Rio, tycker verkligen om det! =)

nästa gång jag bloggar är jag nog hemma i Sverige igen!

Bye Bye Sydamerika

resor... :)

jag är hopplös, men jag vill göra så mycket och hinna se så mycket!!!

Några resor är, tillbaka till USA, hälsa på alla! Känner att det vore verkligen på sin plats, men behöver iaf en månad om jag ska dit igen! Boulder och NJ måste jag ju till... och helst LA, Boston, Chicago också liksom!

Sen vill jag se Bali, Indonesien tillsammans med Australien. Det tar säkert också minst 2-3 månader...
(får ta det om några år)

Spanien - hjälpa gatuhundarna - Volontär arbete alltså! minst 2 veckor.
http://sos-animals.se/

AFRIKA!!!!
Vill bestiga Kilmanjaro, Tanzania. Samt Safari...

och Nambia, också volontär arbete http://www.harnas.org/
2-3veckor.

Sen ska katta och hälsa på Jonna i vår/sommar 2011... till Malta alltså, jag kommer nog om det finns pengar och jag inte är påväg till tex USA hänga med då :)

Men först av allt, så ska jag ta mig hem från Sydamerika och bosätta mig hemma ett tag igen :)

Fitness Brownie

skriver över här så jag kommer ihåg :)
Prova gärna själva :P

Daves Paleobrownie "nya"

6 portioner

Ingredienser:
3 ekobanan
30 g krossade ekovalnötter
70 g ekokakao
100 g ekokokosflingor
15 st 53-63 g ekoägg
50 g ej smaksatt eller sötat proteinpulver
stevia
ev. 2dl ekologiskt kaffe om man vill.

Totalt P F K
249 216 106
Kcal: 3364

Per portion P 41,5g F36 K17,5 Kcal560

Gör så här:
Mixa ihop proteinpulver, ägg, kaffe, kakao, banan, stevia i en bunke. Rör i nötterna och 60-70g av kokosflingorna i smeten. Bred ut smeten på en långpanna (inte för stor då brownien ska vara ca 4-5cm hög). Grädda i ca 10-15 min på ca 175 grader. Rör om 2-3 ggr under gräddningstiden. Konsistensen ska vara kladdig som chokladbollar när den är klar. Strö resten av kokosflingorna på toppen.

Servera med vispad grädde, färska bär eller som den är!

Smaklig måltid!

 

Dave’s Grundrecept

Davids ekologiska hälsobrownie 6 portioner:

Näringsinnehåll Totalt:
260 g Protein
151g Fett
126 g Kolhydrater

Näringsinnehåll per Portion:
45 g P
25 g F
20 g K
kcal 450

Ingridienser:

  • 1 ekobanan
  • 60 g krossade ekovalnötter
  • 60 g ekokakao
  • 120 g ekoboveteflingor
  • 60 g ekokokosflingor
  • 250 g keso
  • 12 st 53-63 g ekoägg
  • 120 g ej smaksatt eller sötat proteinpulver (whey)
  • stevia
  • ca 2 tsk bakpulver
  • 1 kryddmått Stevia (en ört som är supersöt och ger bra smak istället för vanligt socker – finns i ”örtbutiker”).
  • 2 dl kaffe*

* Jag som inte är kaffefantast hoppar över det helt. Istället brukar jag ha i 1 litet paket med ”äkta vaniljextrakt” (ca 3-4 g) som extra smaksättning, mums!.

Tillagning:

  1. Vispa ihop proteinpulver, ägg, bovete, kakao & bakpulver i en bunke.
    Jag använder så klart en mixer, lat är ibland lika med smart!
  2. Vänd i nötter,banan , keso & kokosflingor i smeten.
    Jag brukar dock bara blanda i hälften av kokosen i smeten, resten sprider jag över kakan när jag rört runt sista gången så ser brownien ännu mer aptitlig ut!
  3. Bred ut smeten på en långpanna. Grädda i ca 20 min på ca 175 grader. Rör om 2-3 ggr under gräddningstiden.
    Kakan skall inte vara ”genomgräddad” utan smakar bäst när den är lite kladdig inuti!
  4. Smaklig måltid! :D

 

 

JAG SKA BAKA NÄR JAG KOMMER HEM :)

Copacabana

tro inte på allt som är sant - dagens ordspråk :)

Vilken dag, vaknade efter ingen sömn alls mer eller mindre strax före kl 8... tog mig ut, lite seg och små-sur pga dålig sömn... skönt, men varmt +28 redan så tidigt är helt helt sjukt... men det var molnigt ute iaf.
Kom tillbaka, duscha, frulle, vi bestämde oss för att ta oss till Santa Teresa idag, område uppe på en kulle - något man ska åka och se när man är här. Men nere vid bussen så svettades vi som Grisar och insåg att det var dumt att bege sig iväg idag. Upp och bytte till badkläder... helt sjukt vad varmt det är... för varmt. Sen så blev det bara inge mer sol, kom lite regn men jag och katta låg kvar tills det blev kallt. sen somnade jag, kl 5 gick vi och åt buffe... äntligen fick jag jordgubbar och grädde- men det var också tyvärr det ända som var gott där. Argentina kan det här med mat och buffeer så mycket bättre! :) Men har varit på en brasse-buffe, vilket de är kända för faktiskt!
Nu ligger vi som är kvar här... 4 pers som drog idag, bara vi 3 och ett par från Halmstad som är kvar... i soffan och kollar på film. men jag orkar inte kolla. tänkte skriva lite här och sen krypa ner och sova istället...
vad mer... imorgon ska det bli dåligt väder så vi tänkte dra till nå shoppingcenter och roa oss... alla känner att vi vill kolla läget på en här i Rio, finns många stora nämligen.

läste precis igenom vad jag skrev, haha låter lite bitter... men det är jag inte. visst jag är redo att komma hem, åka till alla underbara i Sälen och även hem till mamma en sväng. allt som jag älskar och tycker om finns ju hemma... :)
Men jag ska ha kul och ha 3 bra sista dagar... kommer inte hinna göra så mycket på lördag fast vi åker kl 8 på kvällen, kommer behöva börja vakna ca 12h innan och bege oss- men så är det.
Hoppas på en rolig shoppingtur imorgon och att det inte regnar alla dagar innan vi åker, minst en till strand dag hade varit underbart :)

Nej sova då...
Jag vill, ha motorcykelkörkort, gå nån rolig sats utbildning när jag kommer hem, TRÄNA, kramas med mina vänner i Sälen, skratta åt hampus när han sjunger med i ALLA låtar hela hela hela tiden, köra min volvo... herregud. Ja lite hemlängtan har jag allt :) men det är väl bra att jag vet var HEMMA är :)

RSS 2.0