Supergod choklad och banankaka
Sååå god. Jag hade inga mandlar hemma men tog hasselnötter istället och det funkade lika bra.... snåla inte med kokosen =) gott gott gott och inge socker, smör eller vetemjöl :)
Ingredienser:
- 3 dl dinkelfullkornsmjöl
- 2 dl fiberhavregryn
- 3 msk linfrön
- 2 dl grovhackade mandlar
- 3/4 dl kakao
- 2 tsk bikarbonat
- 2 tsk malen kanel
- 2 tsk malen kardemumma
- 2 ägg
- 2 stora mogna bananer
- 3/4 dl rapsolja
- 3 dl naturell yoghurt
- 2 msk flytande honung
- 1 msk kokosflingor och 1 tsk olja till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa äggen, mosa bananerna och blanda ner i skålan. Rör ner olja, yoghurt och honung och blanda väl.
Smörj en rund bakform med olja och bröa den med kokosflingor. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 50 minuter.
Receptet kommer från Hälsokokboken, av Ulrika Davidsson
Kommentarer
Trackback