Supergod choklad och banankaka

Sååå god. Jag hade inga mandlar hemma men tog hasselnötter istället och det funkade lika bra.... snåla inte med kokosen =) gott gott gott och inge socker, smör eller vetemjöl :)

Ingredienser:

  • 3 dl dinkelfullkornsmjöl
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 3 msk linfrön
  • 2 dl grovhackade mandlar
  • 3/4 dl kakao
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 ägg
  • 2 stora mogna bananer
  • 3/4 dl rapsolja
  • 3 dl naturell yoghurt
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kokosflingor och 1 tsk olja till formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa äggen, mosa bananerna och blanda ner i skålan. Rör ner olja, yoghurt och honung och blanda väl.

Smörj en rund bakform med olja och bröa den med kokosflingor. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 50 minuter.

Receptet kommer från Hälsokokboken, av Ulrika Davidsson


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0