Lapa, beachen!

Yes, jag var där igår, mellan halv 12 till 2! Bra gjort och kul var det...
alla som bor här hos magnus, 6pers plus oss 3 då åkte dit! Gud vad jag skrattade!
Men- det finns alltid ett Men haha... pga väderprognosen som sa REGN under natten och sen att staten här har gått ut med att de ska ta bort alla "favela" slum där krimminella bestämmer så var det väldigt lite folk ute, men vi såg och dansade samba... massa roligt folk på gatorna och KUL kväll helt enkelt! glad att jag åkte dit fast jag inte ville först och axeln-nacken gjorde ont.... niklas och jag drog tidigare än de andra... de gick på club och fortsatte kvällen.
Idag  efter en god natts sömn så har jag varit ute på strandpromenaden och PW- ASNICE sen god herbalife frulle! några timmar på stranden och herbalife lunch :) lyx! haha och fruktsallad-mums.
Har insett att jag har pulver så jag kommer klara mig fint nu, så jag kan äta både frukost och lunch= GLAD mage och GLAD jessica! sen ska det bli fruktsallad varje dag nu, mums så mycket godare och billigare frukten är här!
Vet inte vad resten av dagen bjuder på, vi får se. Vi kommer inte vara i solen något mer idag iaf...
Laga mat, någon film kanske, slappa, umgås, ja... vi har väl tänkt att ta det lugnt nu över helgen och ta sockertoppen, Jesus och Santa Teresa under veckodagarna som kommer...
JO solnedgången i Inpanema? ja, jag vet inte vad det heter riktigt men tydligen så ska man inte missa det så! Let´s go!
Gu så glad jag blir av lite träning, bra mat och sol :)

Rio de Janeiro

Yes, så är vi på sista stoppet. Och som ni ser så har vi åäö här! Svenskt hostel i Copacabana... men har skrivit utan dem ett tag nu så kan ju hända att jag missar något av de ibland hehe...

Florianopolis bjöd på; regn, sol, promenader på stränderna, underbara hundar, shoppingtur, god mat och lite sjukdom... min axel har ballat ur, har nog fått någon inflammation. Eller nått sånt...

Nu är vi som sagt i Rio, kom hit vid 1 tiden idag, bytte buss tidigt imorse i Sao Paulo... gick väldigt smidigt måste jag säga! Utan problem...

så sista veckan nu, tror alla längtar hem nu av lite olika anledningar, men det blir en bra avslutning på denna vecka :) hoppas på massa sol och härliga dagar på stranden!

skriver mer en annan dag, axeln tar död på mig :(

sjuk?!

attans,  blev dalig igar av nagot, hettan? mat? nagot som smittats kanske, katta har ju varit dalig i veckan. Vem vet?
Men jag ar trott, feber och det ar ju tropisk hetta har sa svettas gor man hur man an gor.
Men det gar over, tur sa ar magen bra nu iaf, ska forsoka ata igen om en timme tankte jag, sa har jag tid ifall det skiter sig(bokstavligen) sen med taxi mot gransen och sen over och ta bussen mot Florianopolis...
Ska bli sa himla kul, coolt hostel har vi och strand! Jippi!
-
Vi har haft det bra har i Igauzu, verkligen, bra hostel, aven fast det lagger sig i ALLT typ! irriterande ibland, bra ibland!
-
Jag har sovit i soffan, kollat filmen "the wolfman" tror ni jag orkar se klart? nej, fan jag ar hopplos... kan inte sitta still och titta pa film langre.
-
Vad mer, ja lite mer tider och jobb ar fixat i sverige, maste  ha en ok lon i januari som betalar hyran iaf och det verkar som det kan ga i las :) Kara gamla tomteland kanske behover extra helt plotsligt, vem vet haha... att man alltid hamnar dar igen hur man an gor. Aven om det inte blir jobb sa maste jag upp och kolla midvinterblot iaf. Basta showen som finns!!! :)
-
Hors igen fran Brasilien sen :)

Iguazu Falls

ar sa himla trott men ska sammanfatta vad som hander fort...
vi har 2 natter har i Iquazu, vi ska eller har hunnit se fallen, vi var ute idag, 3-lander tur, sa var och sag fallen pa brasilien sidan, helt ok och Inga mera fall, hur mycket folk an tjatar om det... det racker... sen buffe och tur pa Paraguay sidan, inte sa imponerad av Paraguay men har varit dar lite iaf :)
bra dag helt klart, massa MASSA bilder och bra buffe. men min mage har rasat... jag kanner mig svag och febrig, ska snart ga och lagga mig, fast klockan bara ar nio... lika bra, vi har imorgon en nattbuss till Florianopolis och da vill man inte vara dalig i magen direkt, eller har frossa.
Imorgon ar det borta =)
imorgon ska vi, ga till floden, fixa mat till bussen, ata lunch, aka over gransen vid 5. annars bara ligga vid poolen!
skriver mer en annan dag...

Palermo

Sadar, da har vi gjort klart Buenos Aires, vi har bott de sista 2natterna ute i Palermo, en stadsdel i BA.
Vi har gjort endel denna vecka, hela 6 natter blev det har, men vi har tappat farg pa dessa dagar... herregud.
Ska bli skont att komma till tropisk hetta igen;)
Iaf, vi har varit runt pa alla turist grejer saklart. sen har vi varit lite sega, lite sjuka till och fran, inget allvarligt men enda vilat endel, vi har varit ute och atit god mat... sett massor helt enkelt.Bra vecka... trots mensvark :/
Och jag har tranat Varje morgon, helt underbart, ska fortsatta med det nu hela tiden tills vi aker hem... mar sa mycket battre av att fa svettas! Forstar inte hur man klarar sig utan traning:)
-
idag gar bussen mot Igazuz falls, vet fortfarande inte hur man stavar till det... storre och hogre fall an niagara fallen, sa det blir nog toppen, 2natter dar... totalt sa har vi bara 3 stopp kvar.. fallen, Florianopolis och Rio. Gud sa fort allt gar...men vi har lite mer an 2 veckor kvar :)
Sen hem och jobba... forsoker redan nu fa ordning pa lite jobb och timmar, men det ar inte latt harifran. Har lite iaf, SATS saklart, har 2 hela dagar pa Mora Parken klart - jatte bra! Sen vet jag inte med Harrys och skistarshop... bara att hoppas. Eventen kommer inte forrans efter nyar iaf. Attans... men det burkar losa sig. Annars blir det mycket tid till skidakning och traning for mig hela December manad :) wiiiii :) det ar ju aldrig helt fel iaf.
Kanske ska salja diskmaskinen till skistar sa slipper jag den... eller? nej eller? aaa vet inte.
-
Snart Brasilien :) langtar.

elaka drom

Inatt vaknade jag och hade tarar i hela ansiktet, gratit massor - hur lange? ingen aning, mina vanner vaknade inte av det sa jag maste ha varit ganska tyst.... men drommen, usch... Adde - du kom tillbaka, det gick sen sa forsvann du igen och jag blev sa ledsen, det skar i mig... och jag grat och grat och tydligen sa gick det ut i verkligheten. Nar jag vaknade sa visste jag inte vad som var sant... men tararna var pa riktigt iaf. Elakt - varfor dromma sa hemskt och kanslan har suttit kvar i mig hela dagen. Usch du saknas sa... ett varfor finns, kommer alltid finnas och saknar dig. En bit av mig saknas... min goda andeas... vad gor man?
.
Annars idag sa borjade jag med morgon promenad, gick av mig drommen, i min ensamhet med mp3 pa BAś gator... sen frulle, javla bakelser... sen bytte vi hostel. Dragit en dag pa stan, inget shopping - inte min typ av saker och har ingen shopping intresse heller maste jag erkanna. Sen har vi tvattat - gick kanon efter manga om och men... SEN Buffe- vi gick forbi en riktigt schysst buffe idag som vi bestamde oss for att prova, billig som satan och riktig grillbuffe med skaldjur och massa annat ocksa...
Jag har atit massa olika sallader, KOTT - grillat, kyckling, kallskuret och skaldjur! mums... sen efterratt - det fanns massa olika frukter och GRADDE, antligen GRADDE - jag alskar verkligen det. mummmaaa... men nu en timme efter maten har jag fortfarande matkoma. herregud, men det var vart det och mycket MYCKET billigare att ata pa buffen an att ata pa ett vanligt stalle ute. :)
Kanske blir en till imorgon, vi har en runt hornet som ocksa ska vara bra tydligen :)
annars finns det 2 andra saker som vi borde prova, pizza o pasta - men det ar ju fel for mig. Aven om jag har matkoma  nu sa  mar jag inte daligt, det gor jag verkligen av all skit. I mitt fall gluten och potatis, ris gar bra. Men det gillar jag inte speciellt bra sa...
Vi far se imorgon.
Annas sa blir det San Telmo och marknad imorgon. :) nice
Just ja, pa vag hem fran resturangen fick jag ett skrattanfall som fan inte tog slut... helt hopplost hahaha... sen sa helt plotsligt ser jag hur nagra grabbar kastar nagot framfor niklas och sedan forsoker rana honom, men atttans sa de misslyckades! :)
Nej Tack och godnatt!

Buenos Aires, Argentina

Jajemen, igar kl 11 rullade bussen in i en STOR stad, shit den har staden ar inte lite stor... svart att forsta om man inte varit har!
Forst sa sa vi, noooo en sa stor stad, den kommer vi vilja harifran snabbt. Men nja...
iaf igar sa somnade niklas och katta mer eller mindre direkt nar vi kommit fram sov 4 timmar ca. jag borjade lasa pa om staden... haha ni vet. KONTROLL och inte missa nagot! Iaf, efter all lasning sa insag jag att vi maste planera.
Sa planeringen blev:
idag - La boca och Recoleta
imorgon- byta hostel- centrum/microcentrum
sondag San Telmo
mandag Palermo
och vi lar lagga pa en till natt och bo en dag i Palermo for att ha en till dag dar uppe! :)

Annars sa mar vi alla bra. vi ar friska och har valdigt trevligt. vi kommer bra overans och har verkligen en jattebra resa tillsammans! Och efter dagen sa gillar vi BA, det ar en mycket trevlig stad med bra tempo, vackra saker att se overallt, valdigt personligt och fint till och fran.
Mycket bra!
Orkar inte skriva mer just nu... tror vi slanger oss i soffan och kollar pa tv :O
hehehe... hort att det ar massa sno hemma! Oh det gor mig lycklig!
OCH
INTE ATT MISSA
HANNA - Salong Eko har fatt miljopriset i kommunen hemma! Awesome - Stort grattis!

Ciao

horsebackriding alá Mendoza

Imorse kunde jag verkligen inte sova, jag vakna av allt, pirrig och forvantansfull for dagen!
Antligen skulle vi fa rida pa Argentinska hastar =)
Kl kvart i 9 satt vi och vantade och vantade, en pick-up med en hastgosse hamtade upp oss och vi korde en bit utanfor stan... fram till ett stall... inget svenskt/europeiskt stall utan mer losa boxar, hastar overallt, under traden i hagar JA overallt. OCH fina hastar, stora, starka, friska hastar :)
ca 7 hastar stod uppstallda med utrustning pa sig och vi fick vanta in ett gang pa 4 pers till som skulle med ut pa turen... guiden markte att jag och katta kunde "rora oss" kring hastar och fragade oss om vi hade erfarenhet - sjalvklart :) Bra att vi sa till, vi fick lite yngre-piggare-roligare hastar :)
4 timmar red vi upp och ner i terrang som var lite sjuk emellanat, solen var helt magisk och vi hade sa himla roligt!
Niklas fick en liten hast som var saker, lugn och gick knappt framat hahaha men han log och hade ocksa en JATTE bra dag :)
Efter 4 timmar sa var man nojd, glad och helt sprallig av gladje.
Grillen var tand och kottet lag pa, en BBQ fick vi nar vi kommit tillbaka och hastarna fatt av sig alla sakerna samt ALLA fick en dusch- de behandlar hastarna sa himla val - iaf pa detta stalle :)
KOTT i massor med sallad och VIN rott Mendoza GOTT GOTT vin.
-
Vi har verkligen haft en sa himla bra dag!
Katta och jag kommer nog halla utkik efter ridning i Brasilien ocksa, nu vill man ju bara mer och mer :)

Imorgon blir det att cykla i vinodlingarna =)

Mendoza

Sadar, nu ar det mandag och vi har sovit 2 av 4 natter har i Mendoza. Vi gillar verkligen staden...
Igar sa var det sondag och da ar allt stangt, man ska umgas med familjen och roa sig i parkerna i detta land pa sondagar, bra installning tycker jag! Tank om Sverige gjorde lika, da kanske vi inte skulle vara sa stressade. Eller vad sags som ciesta mellan kl 1-5 varje dag??? ingen gor nagot, allt stanger forutom resturangerna, man tar da tid att vila(sova!), ata mat och kolla laget med barnen som kommer hem fran skolan???... later ju for fantastiskt for att vara sant, men vi har ju andra saker som ar battre i Sverige!! - egentligen =)
-
Idag sa skulle vi ju till vinodlingarna, men efter STORMEN som drog in igar nar vi var i parken - vi sag ut som dammtomtar nar vi kom tillbaka sa var det kallt idag. Men pa eftermiddagen nar vi var ute pá stan sa kikade solen fram och imorgon ska det vara sol igen... iaf sa sket vi i det idag, vi hinner gora det pa onsdag innan vi aker mot BA vilket ar kl 20.30 - vi kopte biljetter dit idag :)
Sen imorgon sa har vi antligen vara hasttur!!! Jippi, jag och katta har ganska hoga forvantningar pa detta- kl9 imorgon blir vi upphamtade sen ar det en heldag pa hast runt 4h ridtid tror jag, sen BBQ pa kvallen och skjus tillbaka till hostelet... tror vi alla kommer ha traningsvark efter imorgon :)
Jag har lite traningsvark idag, igar fick jag "panik" och korde ett kortare pass upp pa balkongen, pumpa ur hjartat och svettas ordentligt! Harligt som fan! Jag ska satta ihop 3 pass som jag ska kora varje vecka nu fram tills vi kommer hem igen.
Ett maq (alla ovningar som gar och alla ar ju sa bra)
och sen 2 cirklar for hela kroppen! :) awesome!
Annars idag sa har vi sett 2 filmer, gatt pa stan, fixat biljetter, handlat lite... ja inte mycket mera! Men det racker. semester...
har sa mycket att se framemot sa det ar sjukt - SJUKT bra =)

ARGENTINA

Pa begaran av min kara mor om dalig uppdatering sa ar det dags igen da =)

Sedan sist har vi bytt land, Argentina. Vi akte TIDIGT pa morgonen mot flygplatsen och ingen av oss hade namt hur det funkar med flygen till Niklas i La Paz, pga den hoga hojden sa kommer bara sma plan in och de maste accelerera som FAN for att ta sig upp! Sjalvklart var det ju nagon som namt det for honom pa hostelet sa han varit nervos som fan...
Jag blev dalig under natten saklart... min mage balla ur totoalt och jag fick feber... men efter om och men sa gick allt bra. Forst flog vi till ViriViri (fortfarande i Bolivia) och darifran flog vi till Salta, Argentina.
Allt gick valdigt fort, forsta flyget en timme och andra 2timmar tror jag.
Nar vi kommer till flygplatsen i Salta, sa ar vi ca 1.5mil ifran centrum...
Informationen var att det skulle finnas bankomat flygplatsen, dock sa var det ju inga pengar i den!!!!!!!!!!
JAha, utan pengar pa en flygplats och inga tar kort?! (vad gor vi nu) vi hade US-dollar!
Det fanns en taxifirma pa plats, men den karringen forsokte lura mig pa 20usd, hon bytte in 20usd mot 30pesos.... en man sag detta handa och kom fran till oss... han sa att du ska ha 80pesos for 20usd! jaha?! ja jag pratar ju inte spanska sa lite svart att krava... men han tog med mig tillbaka till henne och "skrek" mer eller mindre... hon ryckte pa axlarna och jag vet inte alls vad de egentligen pratade om. Sa kliver en man fram med 30pesos, han ger de till mig och jag tror inte det ar sant, han ger mig pengar for taxin. Den andra mannen star kvar och kraver att jag far tillbaka min 20usd sedel och det far jag... sa helt plotsligt har nan "dude" i fin kavaj betalat taxin - den finns goda manniskor! Tack till bada de herrearna som hjalpte oss sa fint :)

Tog taxi till ett hostel vi hittat som lat bra.... for bra, FULLT saklart, men de hade ett till stalle nagra gator ifran men bara for en natt, men vi tog det! Katta var helt slut sa hon sov hela dagen, som var kvar vill saga. Jag och Niklas kollade upp ett annat hostel och bokade nastkommande natt...
Jag med feber och lite snurrig, alla vi gick och la oss direkt efter middag!
Vi var bara i Salta 2 natter, men det rackte, vi var upp i Gondolen och sag stan. Lagade egen mat, vilket var sjukt nice! Aven fast igar sa lagade vi pizza, jag klarade inte all mjol och spydde upp en klump, HOPPSAN (igen) ska inte ata mjol. Idag blev det Kott och gronsaker bara, underbart gott :)
Igar kvall 21.00 klev vi pa bussen mot Mendoza, 336$ betala vi, dyrt men men... skulle inte inkludera mat men det fick vi anda, inte mycket men man blir glad for det lilla extra man far- MEN jag forstar inte hur man kan ata en kaka till frulle och sen klara sig pa socker fram till kl 11? Tur att jag hade med mig pulver och yogurt :)
Imorgon ar det sondag och stangt det mesta har i Mendoza, affarer alltsa, vi ska ta en promenad till parken vilket ar pa andra sidan stan sa vi ser allt imorgon :) Ska forsoka hitta en byra att bestalla heldagstur pa hast! :) Jippi! sa roligt och Niklas vill ocksa, vilket ar SUPER. Sen ska vi pa mandag aka ut till vinodlingar... :)
4 natter ska vi stanna i Mendoza, sen tar vi en nattbuss till Boueno Aries!
Nej gud jag ar trott, katta har redan somnat - ovanligt haha
Imorgon blir det nog att ga ut och ata mat, prova argentinskt kott pa resturang! :)

Just ja, vi har bokat om hemresan, eller det kanske jag skrev i forra meddelandet, jag och Niklas flyger hem fran Sao Paolo, men kattas biljett ar last sa hon maste ta sig till Carcas igen :/ aja, det maste losa sig pa nagot satt!
GODNATT

snart pavag igen da :)

Vi har varit pa samma stalle lange nu kanns det som, sedan i fredags, och sa lange har vi inte stannat pa nagot av de andra stallena.
Idag sa jag gatt morgon promenad, sen frulle och solen, jag och niklas gick med och sag pa en fotbollsmatch mellan hostelet vi bor pa och grann hostelet Loki. blev 3-3... men kul att se. Niklas ville vara med och spela men han har ju inga skor langre utan bara flip-flops! :)
Sen sa akte vi med Steve over till hans nya hotell... flashigt varre, sen gick vi en svang, skulle se "the witchesmarket" men det var typ stangt, nagot speciell "day of the dead" idag sa allt ar stangt. Sen gick vi forbi fangelset igen sa Niklas och Katta fick se, herregud, gillar inte stallet alls :S
Sedan sa satt jag i telefon i ca 1h med Lufthansa, nar antligen jag och Niklas har fatt igenom andringen av varat flyg hem... bytt fran Caracas, Venezuela till Sao Paolo, Brasilien sa ska jag fixa Kattas, da sager hon i telefonen att Kattas biljett ar last, den gar inte att gora nagot med :S kanns inte alls nagot bra. Utan hon maste flyga till Caracas for att ta sig hem, kanns inge bra att hon ska aka sjalv upp dit. Hennes pojkvan ska ringa imorgon och kolla... verkar konstigt att vi kan andra men inte hon. Hoppas det loser sig, pa nagot satt gor det ju det, hon far ta sig till Caracas... ja herregud. Men pa ett satt "ego" sa ar jag glad att vi for en tusenlapp kunde byta hemresa.
Sedan har jag gjort en stor oversikts planering for sista tiden.
ARGENTINA
* Salta 2 natter
nattbuss
*Mendoza 3 natter
nattbuss
* Boueno Aries 3 natter
nattbuss
* Obera 3 natter
buss
* Iguacu falls Argentina 1 natt
BRASILIEN
*Iguacu falls Brasilien
nattbuss
* Florianapolis 3 natter
nattbuss
* Rio :) 10 natter
buss till Sao Paolo - flyg hem till Sverige!

Ganska coolt va!
Gud nu borjar jag kanna hur fettet blir mer och muskelerna bli mindre... inge kul, men that`s life on holiday!
Tur att vi ror pa oss varje dag, eller jag iaf!
Nej, nu ska jag hanga i baren tills tvatten kommer sa man far packa ner allt och ga och lagga sig. strax fore 6 lar jag vakna imorgon, tankte ta en dusch namligen. Packa gora jag klart idag! Jag brukar vara snabb... varre med Katta hahaha
CIAO


sa var halloween over da :)

Ja, jag skriver lite for jag har inget annat for mig om jag ska vara arlig...
Niklas och Katta ar lite bakis idag, tror de sov till 1 idag. Jag vakna som vanligt vid halv 8, 8 snaret :)
Men jag sov javligt gott ocksa...
Halloween igar da. Jag var seg till en borjan men fick pa mig kladerna tillslut och da gick det bra. Gu sa sot jag var, alla sa det hela tiden - hopplost varre! men lite kul, jag hade saker pa mig som jag aldrig annars brukar ha! Jag var en lila fe. Vingar, peruk, sminket, klanning osv... gulligull
Katta var kackelackan och kom pa 3dje pris for orginell kostym tror jag, KUL :)
Niklas hade fullt upp med att babbla och vara full... men alla vi 3 hade en jatte bra kvall.
Kul med alla som kladde ut sig, pcj da menar jag att ALLA var utkladda. Sen var det europeisk musik, kul med latar man kan och inte all spansk (skit)  hahahah later som att jag inte trivs men det ar naturligtvis inte sa jag menar... men skont med omvaxling!
Idag nar jag vaknade sa gick jag och skrev ut biljetten till Argentina, kopte vatten och sen gick jag tillbaka for att ata varan utsokta Continental frulle .- herregud, vitt brod, smor och jordgubbssylt med te ¿? kommer rulla fram snart.
Tur att vi ar ute och gar iaf varje varje dag. MINST en gang... sen solade jag och laste ut min bok, sa nu ska jag borja pa kattas... sen lar vi byta ut vara bocker... brande mig, solen var stark idag, varm och GO :)
Sen nar katta vakna sa gick vi mot kopcentret, tankte att jag skulle kopa nya underklader... funkar inte sa har! Hittade playboy string och stora tanttrosor sa skit samma, tvattar allt en gang till istallet imorgon. Hoppas pa att det ar battre shopping i Argentina eller Brasilien.
Sen efter det sa var klockan typ 4, jag insag att jag kan lika garna springa en runda till... tog ut pengar, bade boliviska och dollar... lika bra. Imorgon ska vi betala for rummet namligen. Sticker ju sa tidigt pa onsdag morgon.
Eh, sen da, jo en SA skon dusch, awesome :) middag pa det, currykyckling god eller ok, inte min egen matlagning men helt ok! Sen nu sitter jag har... ja :) semester helt enkelt.
Imorgon maste jag ringa Lufthansa innan kl 1. Samt lamna in tvatten sa den hinner bli klar.
Vad mer, CHOKLAD, jag har crawings! Skit som det ar sa finns det ju choklad har. Lattare om det inte gjort det ju!
Nej ska ner och se om tv-rummet ar ledig och glo pa en film. Bra idè!
Imorgon blir det en shoppingtur nere i centrum, kanske hittar en schysst underkladsbutik da istallet, how know`s!
Langtar till Argentina. :) och jag vet inte ens varfor, vi har satt Argentina pa en liten pedistal!
Vilken semester... men arligt, jag tycker om Sverige, min familj och mina vanner! <3
Inget ar battre!

RSS 2.0